logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować nawigację Easy Touch ET-909?

kowalito1 05 Cze 2009 11:12 8082 17
REKLAMA
  • #1 6618429
    kowalito1
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Witam !!
    Potrzebuje pomocy z ta nawigacja.
  • REKLAMA
  • #2 6623818
    adam1004a
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    najprosciej wejsc przez activesyn-ca i wywalic cala oryginalna mape. po resecie powinna sie zglosic winda.. ot metoda typu hardcore

Moderowany przez marek216:

Ciekawe. Jak nie masz pewności to nie pisz.
    Porada szkodliwa. Ostrzeżenie.

• REKLAMA
  • #3 6624319
    kowalito1
    Poziom 17  
    Potrzebuje mniej hardcorowego rozwiazania.
  • Pomocny post
    #4 6627374
    DJ Willy
    Poziom 11  
    Naciśnij [RESET], potem przytrzymaj razem przycisk [MENU] oraz przełącznik głośności VOLUME do góry.
  • #5 7265123
    stlukasz_90
    Poziom 2  
    koledze się udało za pomocy kombinacji klawiszy odblokowac. ja próbuje tez w ten sposób i nadal widzę ekran z napisem "easy touch". moglibyście wytłumaczyc dokładnie ten sposób. moze w zły sposób naciskam przyciski. problem mam odkąd zmieniłem wartość klucza w rejestrze. po uruchomieniu nawigacji widze tylko ekran startowy i nic dalej sie nie ładuje.

proszę o pomoc
    pozdrawiam

Easy Touch ET-909
  • #6 7265615
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    A jaki klucz w rejestrze kolega zmienił?
    Masz w dalszym ciągu komunikację z komputerem?
  • #7 7265676
    stlukasz_90
    Poziom 2  
    Launch 30 w init. Nie mam połączenia. Activesync sie nie łączy przez CeRegEditor tez nie. próbowałem nawet odłączyć baterię wewnątrz na jakis czas, odpaliłem i to samo.

Dodano po 36 [minuty]:

Gdyby ktoś znał przepis na naprawę byłbym wdzięczny. Ciekaw jestem czy ten hard reset by pomógł. Tylko nie wiem jak to zrobić, niby kombinację klawiszy wykonałem ale nie wiem czy poprawnie, dalej to samo...
  • REKLAMA
  • #8 7266215
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    Wprowadziłeś zmiany w jednym z najważniejszych kluczy w rejestrze. Ten model nie posiada raczej z tego co mi wiadomo opcji Hard Resetu - tylko serwis pozostaje i programowanie na nowo.
  • #9 7270357
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1007
    Niestety -tylko ponowne wgranie ROM Ciebie moze uratowac.. Mam na polce 2 szt. tak zalatwionych juz Nawigacji.

TAK ZE OSTRZEGAM - KAZDA nawigacje mozna odblokowac NIE GRZEBIAC W REJESTRZE!! Nie robcie tego, to zbyt drogo pozniej kosztuje ;/

Co do odblokowania - wlasciwa sciezka to:

\MyFlashDisk\DestinatorApps\DSHell\DShell.exe
  • #10 7276496
    stlukasz_90
    Poziom 2  
    Pontikos mógłbyś powiedzieć ile taka naprawa kosztuje? Ewentualnie podaj link na Allegro.
  • #11 7276562
    Pontikos
    Poziom 39  
    Osobiscie tego modelu nie robie, linku podac nie moge, ale widzialem w dziale uslugi-gps taka lub podobna oferte naprawy za 99zl - mysle ze jest to cena rozsadna biorac pod uwage wiedze i prae ktora trzeba w to wlozyc...
    Inna sprawa, czy jest to oplacalne, biorac pod uwage parametry urzadzenia i jego obecna wartosc rynkowa..
  • #12 7364859
    wolf3d
    Poziom 1  
    Metoda Hard Resetu dziala,
    Wlaczasz urzadzenie naciskasz reset + menu + glosnosc do gory.
    Puszczasz reset i trzymasz menu plus glosnosc do gory.

I windows CE sie zglasza :)
  • #13 7365326
    Pontikos
    Poziom 39  
    Oczywiscie - ta metoda jest znana i jaknajbardziej dziala, tyle ze raz: metoda ta nie jest trwala, poza tym musisz sie recznie doklikac do aplikacji ktora chcesz uruchomic, a dwa: jest to zminimalizowanie nakladki jedynie, bo w tle dzialaja procesy, ktore podczas odblokowania urzadzenia powinno sie wylaczac.
  • REKLAMA
  • #14 7549585
    bakszyk
    Poziom 10  
    przy wyłączonym gps i wyłaczniku baterii na "off" wcisnąłem klawisz "stand by" i klawisz regulacji głośności po czym trzymając w/w klawisze dałem wyłacznik baterii na "on" cały czas trzymając w/w klawisze i trzymałem je z 5 sekund i pokazała sie klepsydra i było po wszystkim.
  • #15 7549770
    Pontikos
    Poziom 39  
    Informatyka jest NAUKA SCISLA.

W informatyce pojecie "po wszystkim" intuicyjnie oznacza _komniec_swiata_, czarny ekran, bez zadnej reakcji.
    Staraj sie DOKLADNIE opisywac to, co masz na mysli - w przeciwnym wypadku NIE LICZ NA TO, ze ktos wogole odpowie na Twoj post - ze bedzie sie komukolwiek chcialo domyslac co tez miales na mysli, piszac takie farmazony.

Wg tego co napisales, wykonales inne czynnosci niz opisal wolf3d

Poswiec na napisanie listu przynajmniej tyle czasu, w ile jestes w stanie wypic dwa piwa.
    Na przeczytanie watku ZE ZROZUMIENIEM poswiec przynajmniej trzy razy tyle.
  • #16 8478192
    bond9210
    Poziom 10  
    Witam! Czy coś się zmieniło w sprawie odblokowania tej nawigacji ?
  • #17 8479657
    Pontikos
    Poziom 39  
    Byc moze zmienili sie czytelnicy Forum - moze sa inteligentniejsi niz poprzedni, ktorym nie udalo sie wykonac kilku nastepujacych po sobie czynnosci.

BTW, pisz KONKRETNIE, z czym DOKLADNIE masz problem, albo wcale. Wrozka Cecylia przebywa na wakacjach.
  • #18 8480244
    bond9210
    Poziom 10  
    Już sobie poradziłem ! Tzn. że po naciśnięciu nawigacja zgłasza się teraz Automapa a nie jak wcześniej było, że uruchamiało się iGO :D

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy metod odblokowania nawigacji Navia NV47 w celu uruchomienia alternatywnego oprogramowania mapującego, np. AutoMapa, iGO8, TomTom. Przedstawiono kilka sposobów, w tym modyfikacje rejestru systemu Windows CE, użycie dedykowanych programów odblokowujących oraz metody nieinwazyjne polegające na umieszczeniu na karcie SD pliku Explorer.exe lub specjalnego menu (np. Ayra). Metody nieinwazyjne są rekomendowane jako bezpieczniejsze, minimalizujące ryzyko uszkodzenia urządzenia. W przypadku problemów z uruchomieniem map z menu Ayra, sugerowano weryfikację ścieżek do plików wykonywalnych (`.exe`) w pliku konfiguracyjnym nawigacja.ini, znajdującym się w folderze AYRAPAGES na karcie SD. Wspomniano o potencjalnych problemach z odczytem kart SD, w szczególności potwierdzono brak obsługi kart SDHC przez model NV47 oraz zgłoszono problemy z niektórymi kartami SanDisk. Poruszono kwestię zacinania się AutoMapy podczas wprowadzania miasta, gdzie sugerowano sformatowanie karty SD narzędziem HP USB Disk Storage Format Tool. Zasygnalizowano również istnienie patcha rozwiązującego problem spowolnienia (mulenia się) urządzenia po dłuższym czasie pracy. Dyskusja wspomina też o możliwości Hard Resetu za pomocą kombinacji klawiszy, choć jej skuteczność w przypadku uszkodzenia wpisu w rejestrze jest kwestionowana, a naprawa takiego uszkodzenia może wymagać ponownego programowania ROM w serwisie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA