logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozebrać zwijacz przewodu w odkurzaczu MAGNAT 3000.0.F18E?

MAREK49 05 Cze 2008 20:29 8868 3
REKLAMA
  • #1 5217078
    MAREK49
    Poziom 1  
    witam! nie mogę rozebrać zwijacza przewodu w odkurzaczu MAGNAT 3000.0.F18E
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6956237
    Michalb
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Witam!
    Rozebrałem zwijacz ale zupełnie nie mam pomysłu jak wyjąc element oznaczony nr 10 na schemacie montażowym?
  • #4 6956754
    Jerzy Feter
    Poziom 17  
    Ocena: 121
    Witam!
    Ten labirynt (oznaczenie 10) ma na swoich końcach 2 zaczepy, którymi trzyma się szpuli (oznaczenie 1). Popatrz dobrze zobaczysz te zaczepy zaczepione na tej szpuli. Cienki płaski śrubokręt lub nóż włóż pomiędzy ten zaczep a płaską ścianę tej szpuli o którą jest ten zaczep zaczepiony. Nastepnie jak już nie będzie się zaczepiał to wypychaj go w kierunku wysuwania (czyli od siebie jak miałeś ułożony zwijacz labiryntem do przodu). Wystarczy z jednej strony tak zrobić bo druga strona z zaczepem sama się podda i cały labirynt wyjdzie. Popatrz na ułożenie przewodu w labiryncie i jak są wtedy ustawione sprężyny (styki) ślizgowe, aby po ewentualnej wymianie przewodu tak samo je ustawić (chodzi o ich wzajemny rozstaw aby nie były ściśnięte do środka). Bieżnie i styki należy lecutko posmarować wazeliną techniczną.
    Po nawinięciu przewodu na szpulę należy nadac sprężynie napięcie wstepne przez wykonanie 5 obrotów szpulą. Zwróć uwagę na kierunek obrotów szpuli aby nie zrzucić sprężyny, bo można urwać jej zaczep lub zdeformować i potem jest troszke zabawy z jej ponownym założeniem.
    Pozdrawiam
REKLAMA