logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie wyświetlacza w Oplu Astra po odcięciu kostek od radia - jak to zrobić?

DABEK 31 Sty 2004 18:06 2505 4
  • #1 497027
    DABEK
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    mam atre w ktorej odcieto wszystkie kostki od radia z dwoma dalem sobie rade ale z ta od wyswietlacza nie wiem co zrobic
    wradiu mam 3 sygnaly sda scl mrq we wiazce sa 3 kabelki w kolorach brąz z białym paskiem dodatkowo maja paseczki jeden czerwone drugi czarne trzeci nie moge odgadnac moze ktos wie jak to zesoba polafczyc mam schemat od tego opla ale tam tez pisze tylko ze sa to 3 przewody braz z bialym
    a ijwszcze czytalem ze sygnal do anteny powinien przelaczyc wyswietlacz wtryb radia u mnie nie przełącza antena wysówa sie wstepnie polaczylem te kable w ten sposob
    sda -braz bialy z czarnymi nac
    scl -braz bialy z czerwonymi nac
    mrq -braz bialy nie widze zadnych paskow
    zostaly mi jeszcze dwa kabelki z tym samym kolorem jest to czerwono niebieski wiem ze schematu ze ida one na wyswietlacz i na zegary mam je wolne moze one powinny byc gdzies podlaczone jesli ktos moze mi pomoc bede wdzieczny
    -------------------------------------------------------------------------------------
    a jezcze to radio jest to sc 202 powinno byc ok

scalono dwa posty
    <E>
  • #2 497077
    adamekns
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Skocz do "Przyklejony" na tym forum, tam jest link i na pewno znajdziesz odpowiedź w dziale kablomania.
  • #3 508875
    powgreg
    Poziom 20  
    Ocena: 36
    Te dwa niebiesko czerwone podłączone sa razem i do dolnej kostki iso (zasilajacej) po przekoatnej w stosunku do masy (patrzac na iso od strony kabli kostka zasilajaca na dole, ostatni po lewej drugi rzad kabli od dołu) umnie jeden z tych kabli ma ciemno czerwony pasek.Co do wloczania wyswietlacza kabel ma kolor czerwono szary pdlaczyc do auto anteny (beda dwa kable w iso).
  • #4 509553
    DABEK
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    DZIEKI JUZ SODALEM RADE POPROSTU NIE MIALEM PODLACZONEGO KABLA OD PRZELACZANIA A TAK NAWIASAM TO TE SYGNALOWE MOZNA METODA OPROB I BLEDOW PRZYNAJMNIEJ U MNIE NIC SIE NIE STALO
    wyłącz caps lock <zdzich42>
  • #5 509595
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    Oczywiście, że nic się nie stanie bo to linie chodzące na TTL i w dodatku miękka magistrala I2C.
REKLAMA