logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić wszystkie wyjścia jako przednie w Creative Sound Blaster Audigy?

DUD3K 12 Cze 2008 23:31 3099 6
REKLAMA
  • #1 5240815
    DUD3K
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Jak ustawić wszystkie wyjścia jako przednie w Creative Sound Blaster Audigy?

Da się tak zrobić wszystkie wyjścia jako przednie?. Że podłączam pod jedno słuchawki, pod drugie monitorki itd. ?
  • REKLAMA
  • #2 5240940
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 5240950
    DUD3K
    Poziom 19  
    Myślałem, że nie istnieją KX'y do Audigy. (?)

No chciałbym zrobić trzy wyjścia i jedno wejście tak jak jest.
  • #4 5240978
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 5241959
    DUD3K
    Poziom 19  
    Nie mogę tego zainstalować.. wywaliłem sterowniki od Creative'a i teraz przy każdym włączeniu znajduje sprzęt (kartę dźwiękową). Ale uruchamiam instalacje "kX Project package.." kończy się, potem przechodzi do "kX Audio Driver" po chwili żąda restartu i po restarcie nic. Ani dźwięku ani sterowników.

Dodano po 1 [godziny] 2 [minuty]:

Z tego co widzę, kX'y nie obsługują Audigy 7.1, tylko 5.1 ;/
  • #6 5522602
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 12337724
    Sojek88
    Poziom 2  
    Odkopię temat bo borykam się z tym samym problem
    z tym że KX stery nie pasują do mojego modelu SB610 audigy4
    jest jakiś inny sposób aby mieć na wszystkich3-ch wyjściach ten sam sygnał ? wyjściowy
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy możliwości ustawienia wszystkich wyjść dźwiękowych w karcie Creative Sound Blaster Audigy jako wyjścia przedniego, aby podłączyć różne urządzenia (słuchawki, monitorki) do osobnych wyjść z tym samym sygnałem. Proponowanym rozwiązaniem jest użycie sterowników kX Project, które umożliwiają konfigurację wyjść w sekcji DSP, jednak pojawiły się problemy z instalacją tych sterowników, zwłaszcza w przypadku modeli Audigy 7.1, które według niektórych użytkowników nie są w pełni wspierane przez kX. Inni potwierdzają, że kX obsługuje 7.1 przez stereo upmix. W przypadku modelu SB610 Audigy4 kX sterowniki nie pasują, co skłania do poszukiwania alternatywnych metod na uzyskanie identycznego sygnału na trzech wyjściach karty. Teoretycznie można podpiąć sygnał "przód" z fxbusa do wyjść na epilogu (przód, środek, tył), aby uzyskać ten sam sygnał na wielu wyjściach, jednak wymaga to eksperymentów i odpowiednich ustawień.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA