logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować Audigy 2 jako główną kartę i sb0220 jako mixer w KX Project?

sewek1000 05 Maj 2016 16:54 3129 4
REKLAMA
  • #1 15652247
    sewek1000
    Poziom 15  
    Ocena: 26
    Jak skonfigurować Audigy 2 jako główną kartę i sb0220 jako mixer w KX Project?
    Otóż mam założenie by wykorzystać 2 karty dźwiękowe w PC Audigy 2 i Creative sb 0220 obydwie działają w systemie win7 pod sterownikami KX Project, chodzi mi jak za pomocą KX Routing lub KX DSP ustawić By Audigy 2 była kartą główną, a by Sb 0220 służyła jako mixer jedno wejście główne ma sygnał wyrzucać na Audigy a pozostałe odbierać od innych urządzeń pozdrawiam i czekam na pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 15652360
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2353
    Z tego co mi wiadomo w SB Live nie można przekonfigurować wyjść jako wejścia, jest to fizycznie niemożliwe, wejścia idą do przetwornika analogowo-cyfrowego, a wyjścia idą z przetwornika cyforowo-analogowego, po drodze jeszcze są opampy itp. Zakup sobie jakiś switch audio i będzie po problemie.
  • REKLAMA
  • #3 15652403
    sewek1000
    Poziom 15  
    Ocena: 26
    A wiec z drugiej strony drugie pytanie Audigy 2 ma wejścia na Live Drive , takowego nie mogłem znaleść na Allegro czy Olx , więc czy da się np wykorzystać goldpiny by wpiąć tam Gniazda Chinch bądz jack ?? czy tylko za pomocą Live Drive będzie się to komunikowało ze sobą ?

Dodano po 1 [minuty]:

albo czy ewentualnie jak bym do śledzia Klejem na gorąco powstawiał Jack 3.5 i polutował końcówki i powpinał np w Aux in, Cd in, TDA itp. Tz w złącza np którymi łączyło się CD z Dzwiękówką to czy ma to prawo działać ? I co z jakością duża będzie utrata ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 15652429
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2353
    Ze śledziem powinno działać z elektronicznego punktu widzenia. Nie wiem tylko jak wygląda sprawa z software, powinien się wypowiedzieć ktoś kto więcej bawił się kx'ami niż ja.
REKLAMA