logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp LCD LC-30HV4E - nie odpala, brak zewnetrznego tunera

Telefunken 26 Cze 2008 18:50 4048 4
REKLAMA
  • #1 5288092
    Telefunken
    Poziom 18  
    Ocena: 36
    Witam. Kupilem telewizor bez orginalnego tunera. Gdzie moge i j zakupic taki tuner i jakie mogą byc tego koszta, nie chodzi mi o orginal . Zalezy mi jedynie abu uruchomic telewizor tanim kosztem. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 5288342
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6894
    Tam chyba powinny być dwa tunery: analogowy i DVB-T (MPEG2) cyfrowy

Sharp stosował często :
    JS-6B2/121(china)
    В-МР11-ЕО

zobacz ile pin."ów powinien mieć blok tunera (wolne otwory do wlutowania tunera/ów na płycie gł.)
  • REKLAMA
  • #3 5288727
    Telefunken
    Poziom 18  
    nie mam jeszcze tv w domu. Pewnie bedzie w poniedzialek. Zalezy mi tylko i wyłącznie na odbioze standartowych sygnalow ( 1,2, tvn, polsat itp) zadnej tv satelitarnej . Znalazlem instrukcje, niestety po niemiecku, ale moze to w czyms pomoze http://esupport.sharp.at/scripts/dwnview.php?dir=/om/11_lcd-tv/&file=LC30HV4E_OM_DE-FR-GB.pdf&ID=297&SK=c99a9e21df1ccedb3e77fd7b9e74d31c&DocType=OM&CT=2
  • REKLAMA
  • #4 5299242
    Telefunken
    Poziom 18  
    Mowa jest o tuneze zewnetrznym.Czy aby przypadkiem telewizor nie powinien "startowac" bez tunera ?? swieci sie tylko standby i na nic nie reaguje. Nie znam sie zabardzo na tego typu sprzecie, są dwa wejscia : pierwsze to DVI , drugie to chyba jakies zlacze systemowe . Polaczylem go kablem DVI z komputerem, ale dalej nie odpala, czy nie da sie go uruchomic omijajac to zlacze systemowe ??
  • #5 5304015
    Telefunken
    Poziom 18  
    Witam. Po wejsciu w serwisowke pojawia sie okno z opcjami lecz nie uruchamia sie podswietlenie. Czy w tego typu telewizorach po wejsciu w tryb srwisowy dziala podswietlenie ?? Moze jest jakis sposob zeby je sprawdzic ?? I jeszcze jedno pytanie : Czy mozna podac sygnal przez kabel dvi , gdy telewizor jest w trybie serwisowym ?? Dodam, że telewizor uruchamiany jest bez zewnetrznej konsoli avc. Pozdrawiam

Moderowany przez Mirek Z.:

Tematy scaliłem.
    Ile razy można pisać, że należy kontynuować rozpoczęty temat, zamiast co chwilę zakładać następne?
    Z wiadomych powodów nie chcę dawać kolejnego ostrzeżenia, obym nie musiał.
    Proszę pisać staranniej i bez ozdobników (??).

REKLAMA