logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brakujący element dociskający kartkę w skanerze OfficeJet 710 - jak znaleźć?

Prezes serwis 12 Lut 2004 23:24 1169 5
REKLAMA
  • #1 503287
    Prezes serwis
    Poziom 19  
    Ocena: 50
    OfficeJet 710 Po otwarciu klapy nad szybą skanera powinnos "coś" się znajdować co dociska kartkę do skanera i kieruje ją dalej w szczelinę. Można to wyciągnąć odchylając zieloną dźwignię.Na wyświetlaczu pojawia się komunikat "Replace scaner cover" Potrzebuję wszelkich informacji np. nazwy, jakiegoś numeru katalogowego; czegoś co pozwoli mi odszukać i zakupić brakujący element. Informacje typu gdzie, jak i za ile będą jak najbardziej pomocne. Z góry dziękuję za pomoc.

Email: skserwis(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • #2 503696
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    poszukaj w partsurfer.hp.com z tego co widze sa tam rysunki skladowe tego urzadzenia

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1262981
    cywia
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Czesc brakuje ci takiego wkładu który dociska kartkę do skanera, mam takich kilka na części . Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 1281834
    JACEKSZ
    Poziom 14  
    Witam
    Mam identyczną drukarkę która wuswietla błąd po niemiecku który mówi o otwartej pokrywie skanera mimo że wszystko jest pozamykane.
    Czy możliwe jest że skaner się nie kalibruje na tym białym pasku ???
  • REKLAMA
  • #5 2012354
    Prezes serwis
    Poziom 19  
    Ocena: 50
    ....Już na dobre o nim zapomniałem, aż pewnego dnia wyrwałem za 10 zł od handlaża na giełdzie w szczecinie podobny model bo 510 . elementy mechaniczne są identyczne. nie wiem co z elektroniką bo drukarka jest czarno-biała. jeśli ktos potrzebuje czesci to mogę oddac całoś za darmo (bez scaner cover bo był mi potrzebny)
  • #6 2128658
    cywia
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    czesc
    w modelach Officejet 635 i 710 jak wyświetla replace scaner cover na 100% uszkodzony jest skaner - kawałek elektroniki z tyłu za tym modemem do telefonu miałem już z 10 taiech przypadków.
    w 590 tkach skaner jest czarno biały i jest tam troche inne rozwiązanie.
    Trzeba wymienić płytkę skanera naprawić sie raczej nie da
    Pozdrawiam
REKLAMA