logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

echostar DSB-606 - zanikanie obrazu na Samsung LCD przy niektórych stacjach

Rogal199018 30 Cze 2008 12:41 1330 3
REKLAMA
  • #1 5299232
    Rogal199018
    Poziom 10  
    Witam . Mam problem z dekoderem satelitarnym.A oto mój problem, kiedy miałem stary telewizor philipsa(kineskopowy) wszystko było ok, lecz niedawno zakupiłem samsunga(LCD) i po podłączeniu do niego dekodera na niektórych stacjach np. Discovery, TVN...., obraz zanika mi i lub zmienia sie w odcień niebieskiego(to oznaka słabego sygnału-tak wyczytałem w instrukcji obsługi telewizora, a mam górny 96% a dolny 77%) i po paru sekundach znów jest ok. Myślałem że to wina telewizora, lecz gdy podłączyłem do niego inny dekoder echostara tylko nowszy model to wszystko było ok.Prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 5301229
    jurek849
    Poziom 18  
    Ocena: 80
    sprawdż połączenie EURO, czy są dobrze dociśnięte wtyki w dekoderze i telewizorze. Sygnał z anteny sat. masz dobry.
    ewentualnie ponownie przeszukaj kanały, po zresetowaniu dekodera.
  • REKLAMA
  • #3 5301697
    supermach
    Poziom 23  
    Ocena: 93
    Moim zdaniem wina leży po stronie połączenia kablem euro. Podmień na inny i daj znać, czy działa.
  • #4 5301876
    Rogal199018
    Poziom 10  
    Kable zmieniałem już z 2 razy a stacje to chyba z 10 razy albo jeszcze więcej.Zauważyłem, że w opcjach telewizora jak wejdę w menu pod ikonką satelity (menu kanały ) mam do wyboru różne kraje np.Niemcy , Holandia,Hiszpania ale Polski tam nie ma .I w zależności od tego jaki kraj wybiorę to miga obraz troche mniej na jednych kanałach, ale za to na innych bardziej.Pozdrawiam
REKLAMA