logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić przepływomierz powietrza w VW Bora 1.9 TDI 74 kW?

falkimar 01 Lip 2008 18:46 6377 5
REKLAMA
  • #1 5303102
    falkimar
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam
    Mam pytanie do bardziej zaawansowanych uzytkowników. Chodzi o VW Borę 1,9 TDI 74 KW. Program VAG wykrywa błąd
    17552 - Mass Air Flow Sensor (G70): Open or Short to Ground
    Bląd ten daje sie skasowac a samochód nie wykazuje podczas jazdy spadku mocy czy tez zwiekszonego zapotrzebowania na paliwo. Liczę się jednak z tym ze kiedyś będę musiał ten przepływomierz wymienić. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jaka jest serwisowa procedura wymiany przepływomierza , czy wiąże się to z przeprowadzeniem procedury autoadaptacji i ewentualnie jak ją wykonać programem VAG 409.
    Dzięki za info i pozdrowionka.
  • REKLAMA
  • #2 5303196
    burza1979
    Poziom 13  
    Ocena: 51
    Wsadzasz nową przepływkę kasujesz błędy i jeżdzisz . Nic po za tym nie mieszasz
  • REKLAMA
  • #3 5303202
    szogun0
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 545
    W tym aucie nie potrzeba żadnej adaptacji.
    Po prostu go wymieniasz i już.
    Oczywiście wykluczyłeś błedy związane z okablowaniem;) typu przerwa lub zwarcie?
  • REKLAMA
  • #4 5303411
    falkimar
    Poziom 10  
    Nie przyłozyłem sie niestety zeby sprawdzić okablowanie ale myśle że gdyby coś było nie tak na kablach to chyba objawy uszkodzenia byłyby bardziej dokuczliwe. Dzięki za wsparcie. Kiedyś czyściłem przepustnice w bravie i niestety wypiołem kable - skonczyło sie na wizycie w serwisie i autoadaptacji przepustnicy.
  • REKLAMA
  • #5 5304237
    gumiś_rzesz
    Poziom 25  
    Ocena: 165
    podoginaj piny w przepływce i jeździj jeszcze to jest błąd okablowania tylko i wyłącznie więc niema sensu nic wymieniać
  • #6 5306119
    falkimar
    Poziom 10  
    Dzięki bardzo za informacje
    Pozdrawiam
REKLAMA