logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wydłużyć czas zapowiedzi na centrali Platan Classic 12?

marlowe27 03 Lip 2008 15:00 1355 13
REKLAMA
  • #1 5307913
    marlowe27
    Poziom 18  
    Ocena: 56
    posiadam w/w model centrali, czy istnieje jakas mozliwosc wydluzenia na niej czasu zapowiedzi z domyslnych 16 sekund?
  • REKLAMA
  • #2 5311192
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Z tego co mi wiadomo to nie.
  • #3 5311428
    marlowe27
    Poziom 18  
    to dziwnie producent to rozwiazal, tak malo czasu dal na zapowiedzenie 10 numerow.... ;/ nielogiczne dla mnie
  • #4 5311507
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    "marlowe27" nie zrozum mnie źle ale myślisz, że jak centrala by miała 100 numerów to też wszystkie powinny być "wykazane" w zapowiedzi?
    Już w poprzednim poście wyczytałem, że zdecydowałeś się na zakup Classic 12 czy w Twoim przypadku nie było lepszym rozwiązaniem wybranie oferty z opcją Classic 12 ISDN?
    Miał byś prawie taką samą centrale jak teraz tylko zamiast możliwości podłączenia do niej jednej zwykłej linii analogowej (z jednym numerem) możliwość podłączenia linii ISDN.
    Zalety to takie, że jednocześnie można prowadzić dwie rozmowy jednocześnie z klientami dzwoniącymi z miasta (zamiast jednej)
    Możliwość wykupienia tzw. numerów DDI od operatora lub w ostateczności MSN.
    Finałowo wyglądało by to tak, że każdy numer wewnętrzny posiadał by własny 9 cyfrowy numer z miasta (dot DDI) lub prawie każdy (dot. MSN)
    Moduły zapowiedzi to już przeszłość przy możliwościach łączy ISDN i jeszcze to płacenie przez klientów dzwoniących do firmy przy każdym zgłoszenie się DISY (nawet jeśli nie uzyska połączenia z wybranym numerem wew.)

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 5314748
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 5319855
    marlowe27
    Poziom 18  
    @Jack14
    Ale ja wlasnie tak mam jak piszesz - czyli mogę prowadzić dwie rozmowy jednoczesnie, mam ISDN (Dialog) tylko nie wiem czy centrala jest ISDN-owa, jak moge to sprawdzic?
  • REKLAMA
  • #7 5320187
    oscar2000
    Poziom 34  
    Ocena: 160
    marlowe27 napisał:
    tylko nie wiem czy centrala jest ISDN-owa, jak moge to sprawdzic?
    jak jest ISDN to napisane jest na niej ISDN ...
  • #8 5320232
    trig
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Nie da się w sposób prosty zmienić długość nagranej disy , wymaga to zmiany oprogramowania centrali i programu do pc.
  • #9 5320354
    marlowe27
    Poziom 18  
    Panowie a czy powiedzmy "wielce prawdopodobne" jest to ze ta centrala dziala u mnie źle (złe wybieranie numerów wewnetrznych) dlatego ze jest to zwykla centrala i pod nia podlaczony ISDN a powinna w takiej sytuacji byc centrala ISDN ??
  • #10 5320455
    trig
    Poziom 15  
    Mielimy w kółko ten sam temat , jeżeli masz isdn w budynku dajesz centralę typu isdn wykupujesz msn bądź ddi u operatora i każdy wewnętrzny ma swój numer miejski w ten sposób omijasz dise ale numery miejskie odpowiednio kosztują .
    Twoja konfiguracja isdn- centrala analog też jest poprawna , tyle że cały ruch kierujesz przez dise ale za to masz taniej bo masz mniej numerów miejskich ale za to przekłamania detekcji dtmf . Nagrałeś dise ciszej czy dalej jest bez zmian ?
  • #11 5321705
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #12 5321884
    oscar2000
    Poziom 34  
    Ocena: 160
    1xISDN 10 DDI w cenie abonamentu za 55 netto za kazde dodatkowe 10 DDI 10 zl. :)
  • #13 5321965
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #14 5322405
    trig
    Poziom 15  
    czemu droższy ? bo wyższy koszt zakupu centrali tej czy innej , abonament i duża problematyka osprzętu isdn

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W centrali Platan Classic 12 domyślny czas zapowiedzi DISA wynosi około 16 sekund i nie ma prostego sposobu na jego wydłużenie bez ingerencji w oprogramowanie centrali oraz narzędzia programistyczne. Zapowiedzi realizowane są na układach serii ISDxxx, a ich wydłużenie wymagałoby wymiany układu na większy, co jest nieopłacalne i może powodować problemy z kompatybilnością firmware. Dyskusja porusza także temat różnic między centralą analogową Classic 12 a wersją ISDN, która umożliwia obsługę dwóch rozmów jednocześnie oraz korzystanie z numerów DDI/MSN. W przypadku posiadania łącza ISDN zalecane jest użycie centrali ISDN, co eliminuje konieczność stosowania DISA i pozwala na przypisanie numerów miejskich do numerów wewnętrznych. Konfiguracja centrali analogowej podłączonej do ISDN jest możliwa, ale może powodować problemy z detekcją sygnałów DTMF i jakością połączeń. Koszty abonamentów i numerów DDI są również porównywane, wskazując na różne modele rozliczeń i opłacalność rozwiązań ISDN versus analog.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA