logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6280 - czy wymiana wyświetlacza rozwiąże problem z obrazem?

arteko 08 Lip 2008 18:23 1946 5
REKLAMA
  • #1 5324172
    arteko
    Poziom 24  
    Ocena: 116
    Przepatrzyłem posty i nie wiem co robić.
    Objaw:
    Najpierw sporadycznie pojawiały się dziwne tła na wyświetlaczu, czasami obraz się odwrócił, ale to trwało kilka dni. Sytuacja się pogarszała bo coraz częściej wyświetlacz "głupiał" aż zgasł. Teraz bardzo rzadko pojawi się biała kreska lub dziwne tło czyli praktycznie nie świeci.
    Wymieniłem taśmę ale jest to samo. Teraz przymierzam się do kupna wyświetlacza ale nie wiem czy to ma sens.
    W serwisie powiedzieli mi że odwrócony obraz to wina magnesu na taśmie, więc miałem duże nadzieje ze wymiana taśmy pomoże.
    Proszę o poradę czy przy tych objawach jest szansa że wymiana wyświetlacza pomoże, jaka to szansa, jeśli poniżej 50% to nie będę ryzykował kupna i oddam do serwisu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 5324218
    dickheadGSM
    Poziom 31  
    Ocena: 37
    1. moze byc tasma (nowa nie znaczy sprawna).
    2. moze byc uszkodzona plytka malej klawiatury.
    3. moze byc uszkodzony sam wyswietlacz.
    4. moga byc uszkodzone filtry wyswietlacza

Polecam jednak serwis.
  • REKLAMA
  • #3 5324312
    arteko
    Poziom 24  
    Dziękuję za szybką odpowiedź, czyli rozumiem, że szansa jest <50%. Taśma rzeczywiście była jakby troszkę dłuższa i po założeniu się wygieła, a poprzednia ładnie przylegała. Dużo ludzi kupuje u tego sprzedawcy, ciekawe może innym też nie działają te taśmy, spróbuję się dowiedzieć.
  • REKLAMA
  • #4 5344317
    arteko
    Poziom 24  
    Telefon działa po wymianie wyświetlacza.
    Powiem tylko, że zakupiona taśma okazała się jednak wadliwa, a ze sprzedawcą zero kontaktu, dlatego wyświetlacz kupiłem na innej aukcji.
    Teraz wszystko działa poprawnie ale telefon ma gorszy zasięg.
    Stracił czułość tak jakby antena była odłączona. Proszę podpowiedzieć mi na co mam zwrócić uwagę, bo być może popełniłem błąd przy składaniu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 5344329
    dziekanone
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    Na styki anteny.
  • #6 5344524
    arteko
    Poziom 24  
    OK odgięcie styków chyba pomogło.