logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować radio Paris RCR42 z numerem seryjnym BP3774P8636084?

Gangstaa 08 Paź 2002 23:53 1826 6
REKLAMA
  • #1 52953
    Gangstaa
    Poziom 11  
    Serial : BP3774P8636084
    7 643 774 013
  • REKLAMA
  • #2 53956
    Mirek71
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    Widze,ze wygodny jestes... Zbuduj programator poczytaj troche zagadnienia na forum i sam je zrob !
  • REKLAMA
  • #3 54013
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    ... albo daj zarobić coś temu co tego radia nie pośle do krainy wiecznej ciemności. Pamiętaj za programy i kalkulator ktoś zapłacił ciężką kase, wypracował metody, dopieścił je a teraz każdy chce wszystko za darmo. Ludzie mają rodziny i dzieciaki na utrzymaniu a sprzęt do kodów to rodzaj inwestycji. (ale napisałem aż sam jestem w szoku).
  • #4 404960
    Piotr43
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    djlj24 napisał:
    ... albo daj zarobić coś temu co tego radia nie pośle do krainy wiecznej ciemności. Pamiętaj za programy i kalkulator ktoś zapłacił ciężką kase, wypracował metody, dopieścił je a teraz każdy chce wszystko za darmo. Ludzie mają rodziny i dzieciaki na utrzymaniu a sprzęt do kodów to rodzaj inwestycji. (ale napisałem aż sam jestem w szoku).

[B]We mnie też się zagotowało bo za taką usługę zaplaciłem 50 i przy pierwszym problemie z akumulatorem okazało się że kod nie wszedł i znowu kreski mam rodzine i dzieciaki na utrzymaniu i jedyne radio w leciwym aucie i dwie możliwości znowu na wolumen i -50 lub samemu spróbować
  • REKLAMA
  • #5 404998
    erel
    Poziom 20  
    Ocena: 31
    To trzeba było dać do normalnego serwisu - takiego z gwarancją - a nie na giełdy latać.
  • #6 405045
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    albo dobrze wpisac kod , przecież miałeś kod , wpisałeś raz , i co drugi raz już nie pasował :?: , bądźmy poważni :wink: ,

a z kodami to już na prawdę przesada , lata pracy i nauki , a tu kodzik za free :?: , chyba nie znajdzie się gupi co by podał kod ...
  • REKLAMA
  • #7 406355
    Piotr43
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Czas od ostatniego postu poświęciłem na zgłębienie tematu i korzystając ze wszystkich informacji zawartych na forum udało mi się uruchomić te radio mając do tej pory doświadczenie tylko z Bascomem i popularnymi 51 na poziomie bardzo podstawowym.
    Doczekaliśmy chyba dziwnych czasów nikt w moim mieście (prawie 200 tys. mieszkańców) nie chce się podjąć naprawy TV maki Sony do najbliższego serwisu który to robi jest 50 km :cry: sam woziłem video JVC kilka razy 200 km i usterka nadal wraca a o radiu z wieży JVC to można napisać książkę bo nikt i nic a na maile do serwisów w Japoni i Wielkiej Brytani nigdy nie otrzymałem odpowiedzi.
    A radio samochodowe prawdopodobnie miało wykorzystany limit wpisów i nawet po 8 godzinach zasilania kreski nie znikały a miałem płyteczkę z MAX232 i kolegę który grzebie w Motorolach przy autach i dzięki jego kilku cennym radom :idea: i tegoż forum pełny sukces.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy odblokowania radia samochodowego Paris RCR42 o numerze seryjnym BP3774P8636084. Użytkownicy podkreślają, że uzyskanie kodu odblokowującego wymaga specjalistycznej wiedzy oraz odpowiednich narzędzi, takich jak programatory i kalkulatory kodów, które są efektem wieloletniej pracy i inwestycji. Wskazują, że darmowe udostępnianie kodów jest nieetyczne i niepraktyczne. Jeden z uczestników opisuje własne doświadczenia z odblokowaniem radia, wykorzystując podstawową znajomość programowania w Bascom oraz interfejs MAX232, a także pomoc osób z doświadczeniem w elektronice samochodowej. Podkreśla, że limit prób wpisania kodu mógł zostać wykorzystany, co wymagało dłuższego zasilania radia i zastosowania specjalistycznych metod. Wskazano również na ryzyko korzystania z nieautoryzowanych serwisów i konieczność korzystania z profesjonalnych usług z gwarancją.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA