logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować FunCard Purple Galaxy do SAMSUNG DSR7000 bez oryginalnej karty?

xmen16 25 Lip 2008 09:53 1899 5
REKLAMA
  • #1 5376345
    xmen16
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.
    Jak i czym zaprogramowac kartę FunCard Purple Galaxy zeby mozna było odblokowac Tuner Polsatu SAMSUNG DSR7000 na oglądanie kanałów niekodowanych,nie posiadam oryginaknej karty. IRD wyciągniete ,tylko teraz należy to wszystko wpisac na karte.Karta powinna byc zaprogramowana w systemie Nagra1,bo inaczej nie da rady tak słyszałem.Może ktos wie jak to zrobic.

Posiadam:
    Programator Phoenix
    karte FunCard Purple Galaxy.

:D
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5377160
    xmen16
    Poziom 10  
    Wielkie dzieki za link do programów ale tam już sprawdzałem i sciągnąłem co trzeba tylko teraz jak to wszystko zrobic bo nic mi nie wychodzi.Mam programy:
    FunCard eprom
    FunMagic 1.40
    FunProm3 Remake. co jeszcze potrzeba,w sprawach programowania jestem nie za bardzo wiec każda porada mi sie przyda.Przejrzałem już wiekszosc stron z poradami -Fora,uploady itp.

Pozdrawiam.:|
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 5379163
    xmen16
    Poziom 10  
    Wszyscy pisza o programowaniu karty FunCart przez port LPT a ja mam programator Phoenix który podłącza sie przez port COM.Porty mam odblokowane, brak komunikacji z programatorem.Używałem wszystkich możliwych programów lecz nic już nie wiem co robic.W opisach to ładnie i prosto wygląda a w rzeczywistosci to strasznie skomplikowane.

Szukam też programu którym można wpisac IRD i BOXKEY na kartę wiem że jest WINTALK ale on żle działa.Był jeszcze jeden bardzo dobry program kiedys go miałem ale teraz nie wiem jak sie nazywał cos tak (xfns) dokładnie nie wiem sciagnąłem go z jakiegos uploadu.Może ktos ma ten programik to wrzuci link.
  • #6 5379293
    Spitor
    Poziom 16  
    Ocena: 27
    Z tego co wiem to nie można zaprogramować karty fun samym programatorem Phoenix.Chyba, że jest to programator Phoenix/Fun (dwa programatory w jednym).Karty fun programuje sie progreamatorem np. FUNPROG
    Niestety najpierw należy trochę poczytać lektury a póżniej na forum zgłaszać problemy.
REKLAMA