Moje radio odbiera dziala skaner niestety gdy chce nadawac wskaznik sygnalu nie wychyla sie co moze byc usterka?????
wszystkich serdecznie pozdrawiam
Pawel cz-wa
wszystkich serdecznie pozdrawiam
Pawel cz-wa
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCB RADIOSERVICE 39 napisał:zmien to szybko na radio _NORMALNE_ np. alan 38, moze i duze i malo wygodne, ale za to dziala poprawnie technicznie, czego nie da się powiedziec o alanie 95, ktory to jest technicznym nieporozumieniem, wyprodukowanym bardziej na potrzeby marketingu, niz dla sensownego uzycia
Pzdr.,
Krzysztof
CB RADIOSERVICE 39 napisał:czy C2H5OH moze mi podac chociaz jedna zalete alana95? oczywiscie poza wielkoscia...
btw, to urzadzenie pracuje na fali o dlugosci 11m, w zwiazku z czym obwody rezonasowe musza miec odpowiednie rozmiary, aby mialy szanse pracowac normalnie, miniaturyzacja nie zawsze idzie w parze z jakoscia... a przynajmniej w tym pasmie...
Pozdrawiam,
Krzysztof
Lodz
TheMonter napisał:Ok, widzę, brak odpowiedzi na moje pytanie o aku więc będą 650mAh - powinny starczyć na jakieś 30 min gadania i troche więcej nasłuchu. Antena się jakaś znalazła, może będzie ok, długość chyba jakieś 45cm. Czy jest sens pomiaru takiej anteny ręczniaka SWR'em czy też musi być ona zapięta do radia, żeby miała jakieś parametry sensowneBo na tej oryginalnej jak połączyłem na przejściówkach to miałem SWR ponad 3 a w sumie ją rozkręciłem i nie znalazłem żadnych uszkodzeń. Cewka 55 zw. DNE 0.4 mm na plastiku Φ10mm (chyba taka średnica) była OK, połączenia BNC i "bacika" też były w pożądku a SWR nie do przyjęcia. Przez co odbiór i nadawanie były fuj
Czy tak wygląda sytuacja z oryginałami