logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

allegro - pomoc z płatnosciami

tomeceq56 30 Lip 2008 13:02 2418 12
REKLAMA
  • #1 5391706
    tomeceq56
    Poziom 10  
    Witam jestem zielony w sprawach Allegro i formach płatnosci, a konto mam na Ojca bo ja mam dopiero 16 lat. a mój problem brzmi tak:
    kupiłem plyte na allegro o wartosci 5 zł. za przesyłke listem poleconym musze zapłacic 6 zł a za przelew a banku 4 i z plyty za 5 zł muszer zaplacic 15. czy jest moze sposób by placic taniej za przedmioty kupione na allegro??.
  • REKLAMA
  • #2 5391725
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 240
    Możesz wysłać przelew z banku internetowego albo zapłacić przy odbiorze osobisty. Co do kosztu przelewu to w niektórych bankach przy wpłacie w danym banku na konto nie ma prowizji.
  • #3 5391746
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 5391832
    tomeceq56
    Poziom 10  
    Rozumiem czyli taniej jest przelewac pieniadze przez internet. ale czy moge załozyc sobie konto naprzykład na mbanku i czy za utrzymywanie takiego konta są jakies opłaty i jak wpłacic na takie konto pieniądze??
    i Mam jeszce jedno przy kupnie większych rzeczy np. Ksiąki ile kosztuje przesyłka kurierska?? czy jest to jedna stała cena czy cene tą ustala sprzedawca ??

Dodano po 5 [minuty]:

aha i jeszcze jedno pytanie o co chodzi z tymi płatnosciami Allegro?? czy mając wlasnie konto na np. mbanku pozwoli mi płacic sprzedającemu wlasnie w ten sposób??
  • #5 5391978
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 5392563
    tomeceq56
    Poziom 10  
    moji rodzice również mają konto w pko pb i czy jezeli bedą korzystali z usługi bankowości elektronicznej (2 zł ) miesięcznie to bede mugł sprawdzac ich stan konta w internecie?. i czy bede mógł niewychodząc z domu kupować na allegro? i najważniejsze czy to jest w 100 % bezpieczne?? czy jest jakas mozliwosc by ktos inny dostał sie do tego konta?
  • #7 5392768
    maromarol
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Przykładowo w mbanku aby dokonać przelew należy się zalogować czyli wpisać identyfikator swojego konta i swoje hasło, potem przy wypełnianiu danych do przelewu musisz wpisać jednorazowy kod który otrzymasz sms w danej chwili albo otrzymasz wcześniej pocztą(bezpłatnie) cały ich zestaw(i jedno i drugie aktywujesz i korzystasz bezpłatnie), system oczywiście monituje o nieudanych próbach logowania na konto. Nie trzymam na nim większych kwot(założyłem je właśnie w celu ułatwienia sobie życia z allegro).
  • #8 5392833
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 5392930
    tomeceq56
    Poziom 10  
    Wielkie dzięki buczkog i maromarol chyba tak zrobie z tym kontem w PKO. i mam pytanie dotyczace mbanku mianowice wiem ze zeby przelac pieniadze na konto trzeba to zrobic w specjalnych wpłatomatach ( kturych jest bardzo mało),
    i czy jest inny sposób darmowego przelania pieniedzy na konto? i czy za konto młodzieżowe (izzykonto), lub inne konta, trzeba płacic co miesiąc jakies opłaty??

Dodano po 2 [minuty]:

oczywiscie w mbanku
  • #10 5393046
    maromarol
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Powiem to co wiem w tej chwili za prowadzenie konta nic nie płacę, prowizja za przelew 50gr ale pobierali ja do końca lutego a teraz juz nic nie pobierają nawet tego nie zauważyłem przez kilka miesięcy więc nie jest źle, nawet kapitalizują się odsetki co miesiąc śmieszne grosze ale coś.
  • REKLAMA
  • #11 5393130
    tomeceq56
    Poziom 10  
    heh to bardzo tanio. tylko jak wpłacasz pieniadze na konto??
  • #12 5393155
    Dr.Vee
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 76
    Witam,

Tylko wpłatomat, albo przelew z innego banku.
    Jak masz konto w mBanku to uczysz się tego, żeby od gotówki preferować przelew na konto (własne) :)

o IzzyKonto w mBanku

Pozdrawiam,
    Dr.Vee
  • #13 5397328
    włuczykij
    Poziom 27  
    Ocena: 55
    W Twoim wieku założyłem sobie izzy konto. mam je do teraz + dwa inne (w mbanku) polecam. Zawsze i wszędzie fachowa pomoc (mlinia). Darmowe założenie i brak opłat za prowadzenie. Przelewy do Mbank w czasie rzeczywistym, koszt 0zł. Przelewy do innych banków koszt 0,5zł.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik, będący niepełnoletni i korzystający z konta ojca, pyta o sposoby obniżenia kosztów płatności i przesyłki przy zakupach na Allegro, zwłaszcza gdy opłaty za przesyłkę i przelew przewyższają wartość towaru. Otrzymuje wyjaśnienia, że najtańszą opcją jest przelew internetowy, który w niektórych bankach jest bezpłatny lub ma niską prowizję. Zaleca się zakładanie konta bankowego z opiekunem prawnym, np. w mBanku lub PKO BP, gdzie dostęp do bankowości elektronicznej umożliwia wygodne i bezpieczne zarządzanie finansami online. Wskazano, że konta młodzieżowe, takie jak IzzyKonto w mBanku, często oferują darmowe prowadzenie i niskie opłaty za przelewy. Wpłaty na konto można dokonać przelewem z innego banku lub wpłatomatem, choć wpłatomaty są ograniczone liczebnie. Koszty przesyłek kurierskich ustala sprzedawca, a nie firma kurierska. Bezpieczeństwo bankowości internetowej zapewniają m.in. jednorazowe kody SMS lub karty zdrapkowe oraz szyfrowane połączenia HTTPS. Zaleca się nieudostępnianie danych logowania i unikanie korzystania z konta w publicznych miejscach. Podsumowując, najkorzystniejszym rozwiązaniem jest posiadanie własnego konta bankowego z dostępem do bankowości elektronicznej, co umożliwia tańsze i bezpieczne płatności na Allegro.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA