logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Allegro junior. Sposoby na przesyłanie pieniędzy.

mimor555 01 Lip 2009 12:53 3495 11
REKLAMA
  • #1 6725688
    mimor555
    Poziom 24  
    Ocena: 48
    Jak wiemy już niedługo bo 17 lipca powstaje allegro junior, będą to konta dla niepełnoletnich allegrowiczów od 13 do 18 roku życia. Opisuje to ponieważ mam mały problem, będę miał właśnie takie konto mam 16 lat, i chce iść zgodnie z prawem, dużo osób zakłada konta nie mając 18 lat. ( ja korzystam z kont braci) I teraz jak będę chciał coś sprzedać to jak będą mieli ludzie kasę mi przelać? bo konta w banku nie mam?
    Jakie są inne sposoby aby mi przynieśli do domu? :) ZA ODPOWIEDZI Z GÓRY DZIĘKI

Proszę o korzystanie z przycisku Allegro junior. Sposoby na przesyłanie pieniędzy. przed wysłaniem postu. Błędy ortograficzne/ gramatyczne nie będą tolerowane, regulamin pkt 15.
    "Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"
    Wpis moderacyjny dotyczy wszystkich piszących w temacie!
    Nie kasować wpisów moderacyjnych!
    Proszę to poprawić.
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #2 6725701
    Xylometazolin!
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 856
    1. Przekaz pocztowy.
    2. Konta bankowe dla młodzieży.
  • #3 6725860
    mimor555
    Poziom 24  
    za konta trzeba płacić, i nie jest to takie proste, a przekazy pocztowe są też piorytetowe czy raczej nie?
  • #4 6725905
    ks_fenix
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    mimor555 napisał:
    za konta trzeba płacić, i nie jest to takie proste, a przekazy pocztowe są też piorytetowe czy raczej nie?

Bzdura. Istnieją darmowe konta, bez opłat za przelewy, prowadzenie konta oraz można je założyć od 13 lat np mBank i rachunek w nim izzykonto.
  • REKLAMA
  • #5 6725936
    Xylometazolin!
    mimor555 napisał:

Skąd masz te informacje?

W mBanku jest coś takiego jak izzykonto. Poczytaj, porozmawiaj z rodzicami i możesz założyć.
  • REKLAMA
  • #6 6725948
    lord_blaha
    Poziom 33  
    Ocena: 112
    Poza tym możesz wskazywać rachunek rodziców jako ten, na który wygrywający ma wpłacić pieniądze. Potem niech Ci rodzic sprawdzi, czy wpłynęło i już :)
  • #8 6725959
    Xylometazolin!
    mimor555 napisał:
    http://www.mbank.pl/indywidualny/karty/debetowe/Visa_Electron_izzyKONTO/index.html#tabs=3 i nie ma opłat :(

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Opłaty te odnoszą się do karty debetowej.

http://www.mbank.net.pl/pp/izzy.html#tabs=2
  • REKLAMA
  • #9 6725991
    mimor555
    Poziom 24  
    no dobra, ale załużmy że już ją mam, i na allegro wpłacam 10 razy kase w miesiącu do róznych banków, i 5 razy by kasa przychodziła, do tego chciałbym wypłacic kilka razy więc jakieś koszta sa, no ale podobne jak przelewam gdzie indziej :) po za tym u mni najbliżej mbank to jest 50 km z tąd wiec... ciężko... a z innych bankomatów to na pewno prowizje sa :)
  • #10 6726008
    Xylometazolin!
    Najlepiej by było jak byś pieniądze przelewał na konto rodziców i to oni by Ci je wypłacali.
  • #11 6726057
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #12 6728203
    mimor555
    Poziom 24  
    dzx wszystkim za odp. troche mnie nakierowaliscie :)

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat kont Allegro Junior dla osób w wieku 13-18 lat oraz możliwości przesyłania pieniędzy bez posiadania własnego konta bankowego. Zaproponowano kilka rozwiązań: przekazy pocztowe oraz konta bankowe dla młodzieży, które często są bezpłatne i dostępne od 13 roku życia. Przykładem jest mBank oferujący darmowe konto izzykonto, które nie wymaga opłat za prowadzenie ani przelewy, choć karta debetowa może wiązać się z opłatami w określonych sytuacjach. Wskazano również, że można korzystać z kont rodziców jako odbiorców wpłat, a następnie wypłacać środki za ich pośrednictwem. Omówiono dostępne bankomaty bez prowizji, takie jak Bank Zachodni WBK, Cash4You, Euronet i eCard, co ułatwia wypłaty gotówki. Podkreślono, że mimo pewnych ograniczeń logistycznych (np. odległość do najbliższego oddziału mBanku), korzystanie z kont młodzieżowych jest praktycznym rozwiązaniem dla niepełnoletnich sprzedających na Allegro.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA