logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o Sony Ericsson K850i: Bateria, wygoda, alternatywy, aparat

Morfi_ 02 Sie 2008 15:40 2853 18
  • #1 5401573
    Morfi_
    Poziom 2  
    Witam ! ! !
    Jak w temacie.Chcialem prosic o pomoc i opinie uzytkownikow K850i.Mianowicie chcialbym kupic ten telefon, ale przed tym chcialbym wysluchac opinii i zdan na jego temat.Chodzi mi miedzy innymi o czas trzymania baterii, wygody uzytkowania, szybkosc pracy telefonu itd. Mile widziane bylyby tez propozycje alternatyw dla tego telefonu.Telefon sluzy dla mnie glownie do pisania i dzwonienia.System operacyjny nie jest potrzebny bo zwyczajnie z niego nie korzystam.Co jest wazne dla mnie w telefonie ? Dobra bateria i aparat.Wiem wiem ze aparat w telefonie to tylko namiastka, ale poprostu nie zawsze mam swojego panasonic'a pod reka i chcialbym moc uwiecznic jakies chwile telefonem.Z gory dziekuje za wasze opinie.

Popraw temat ,błędy regulamin mod Artech
  • #2 5401639
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    To zły wybór. Lepszy będzie jakiś k750.
  • #3 5401682
    Morfi_
    Poziom 2  
    Czemu zly wybor ? K750i odpada , tak jak kazdy SE z joy'em ...
  • #4 5401809
    piratten
    Poziom 27  
    Ocena: 20
    dla "fotografów" polecano Samsunga G800 - no i oczywiście nowy Se G902 (o ostatnim raczej brak opini) co do bateri... polecam blackberry ;D
  • #5 5402661
    smiałekpiotr
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Witam k750 ehh to zenada ja mam k800 juz jakis rok i jest wszystko ok .
  • #6 5402923
    andreee
    Poziom 24  
    Ocena: 45
    jezeli chcesz brac k850i to powiem tyle. mam ten telefon od 3 miesiecy i od miesiaca lezy na polce i uzywam tego co mialem wczesniej czyli k750i. jezeli zalezy ci zeby telefon mial bajery byl na czasie i zeby bateria trzymala mu powyzej 3dni to niestety musze powiedziec ze te dwie rzeczy wykluczaja sie. powiem krotko jak bralem k750i w 2005 roku kiedy byl nowoscia zrobil na mnie naprawde piorunujace wrazenie siedzialem chyba pierwszy tydzien i po prostu sie nim caly czas bawilem.... co do joya to od 3 lat nie byl zmieniany i dziala. dokupilem karte 4gb i uzywam go do mp3. ale wracajac do k850i- jak go zobaczylem to tez stwierdzilem ze musze go miec. i tak wydalem ponad tysiaka na gadzet ktory wogule nie zrobil na mnie wrazenia. doslownie pobawilem sie nim kwadrans i mialem go dosc. uzywanie tego telefonu irytowalo mnie bo musialem ladowac go srednio co poltorej dnia przy sluchaniu mp3 co jest zalosne. co do aparatu tez sie zawiodlem- niby lampa szmery bajery ale zdjecia sa wg mnie po prostu brzydkie. probowalem robic w roznych trybach i nic. z bliska widac rozmycie jakby to nie bylo zdjecie tylko obrazek. malo tego telefon nierowno przy ostrym swietle lapie ostrosc ze zdjecie przy rogach nie jest zbytnio ostre. poza tym telefon po 2miesiacach wyglada gorzej niz k750i po 3 latach. ladna powloka lustrzana zamienila sie w jeden wielki zrys i wyglada oblesnie. obiektyw tez przyrysowalem i juz po zabawie ze zdjeciami. dodam ze zdazylem juz wytrzec w nim pare przyciskow( nie rzucalem nim ani nic z tych rzeczy). i tak zakonczylem wspolprace z tym modelem i na dniach wystawiam go na allegro. k850i jest tak samo przereklamowany jak n95... k850i nie ma w sobie tego czegos co mial k750i jak wchodzil.zreszta te telefony to generalnie to samo jezeli chodzi o funkcje( nie licze tu 3g oczywiscie ale raczej podejrzewam malo kto z tego korzysta bo zasieg slaby i jest drogo). co do k800 to dopiero jest zeneda. design a la motorola cd160...

Popraw błędy , zdanie zaczynamy z wielkiej litery..mod Artech
  • #8 5403197
    dauit
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    K850 odpada... ma wiele wad... moze i nie ma joya... ale klawisze dotykowe padają :))
  • #9 5403294
    PITER.99
    Poziom 24  
    Ocena: 15
    piratten napisał:
    dla "fotografów" polecano Samsunga G800 - no i oczywiście nowy Se G902 (o ostatnim raczej brak opini) co do bateri... polecam blackberry ;D

Rozumiem ze chodzi o SE c902 telefon ogolnie spoko zrobilem dopiero kilka i to byl glownie flash.
    Co do SE k850 mowie nie nie nie.
    Ja mam SE w810 i jestem zadowolony.
  • #10 5404367
    maxwell055
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Najbardziej polecam ci Nokię, najlepiej którąś z serii e lub n, np n70, n73... a jak chcesz naprawdę dobry bajer to kup n95 która wcale nie jest przereklamowana! To zależy czy trafi się oryginał czy jakiś made in moja szopa... Jeśli chcesz dobrą n95 poszukaj w google albo i na elektrodzie jak rozróżnić oryginał od podróby i bierz raczej te pierwsze wersje...
  • #11 5404431
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    maxwell055 napisał:
    Najbardziej polecam ci Nokię, najlepiej którąś z serii e lub n, np n70, n73... a jak chcesz naprawdę dobry bajer to kup n95 która wcale nie jest przereklamowana! To zależy czy trafi się oryginał czy jakiś made in moja szopa... Jeśli chcesz dobrą n95 poszukaj w google albo i na elektrodzie jak rozróżnić oryginał od podróby i bierz raczej te pierwsze wersje...

Czy one spełnia wymagania autora?
    Morfi_ napisał:
    Witam ! ! !
    Chodzi mi miedzy innymi o czas trzymania baterii, wygody uzytkowania, szybkosc pracy telefonu itd.
  • #12 5404527
    andreee
    Poziom 24  
    tak jak napisalem. multimedialna nokia odpada bo w kazdej z nich baterie sa po prostu zalosne. co do n95 to jestes w bledzie bo jest przereklamowana, wiesniacka, i zawieszona. jak juz nokia to tylko n82 bo przynajmniej sie nie wiesza ale bateria to nadal lipa
  • #13 5406010
    Morfi_
    Poziom 2  
    Fyszo napisał:
    To zły wybór. Lepszy będzie jakiś k750.

K750i odpada, o joy'u wspominalem, a poza tym szukam czegos nowszego ...

piratten napisał:

G800 , przyznam ze myslalem o nim, ale z tego co czytalem to podobno strasznie wolny soft, a co do SE C902 to szczerze mowiac nie myslalem o nim, ale ciekawa propozycja :)

kurczaczek699 napisał:
    Jeżeli chcesz wydać tyle pieniędzy to radziłbym się zastanowić nad jakąś Nokią, np. E51, N73, N81, 6650T-Mobile

Kazda Nokia ze wzgledu na swoje "super" baterie odpada, po za tym symbian jesli mi totalnie nie potrzebny wiec seria E czy N tez jest zbedna

dauit napisał:
    K850 odpada... ma wiele wad... moze i nie ma joya... ale klawisze dotykowe padają :))

Tak wiem, czytalem o tym ze sa nie raz problemy z tymi klawiszami, ale to chyba kwestia szczescia na jaki egzemplarz sie trafi ...

maxwell055 napisał:
    Najbardziej polecam ci Nokię, najlepiej którąś z serii e lub n, np n70, n73...

Nokia = 2-3 dni bateria ...
  • #14 5406171
    andreee
    Poziom 24  
    a moze k770i? jest ladny i podobno bateria tez dobrze trzyma. co do zdjec to mialem okazje zrobic pare i raczej wyszly ladnie
  • #15 5468064
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #16 5468291
    kurczaczek699
    Poziom 22  
    Ocena: 32
    Mi bateria w E61 trzyma spokojnie 5 dni, w E51 trzymała do 7dni, więc nie mów mi że mają słabe baterie. Baterie Nokia ma super (bez cudzysłowu). Miałeś kiedyś jakąś Nokię z baterią li-poly albo chociaż li-ion ?
  • #17 5469303
    andreee
    Poziom 24  
    chyba trzyma ci 5 dni jak jest wyłączona :P
  • #18 5470353
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #19 5482676
    kurczaczek699
    Poziom 22  
    Ocena: 32
    ari2k5 napisał:
    Albo kupiłeś z podróbką o zwiększonej pojemności, bo normalnie to niemożliwe :D

W E61 trzyma 5 dni jak jest włączona i dziennie słucham z godzinkę MP3 (oczywiście przez słuchawki). Baterię mam oryginalną od Nokii (1500mAh).

Miałeś kiedyś do czynienia z E61 ?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy opinii o telefonie Sony Ericsson K850i, ze szczególnym uwzględnieniem czasu pracy baterii, wygody użytkowania oraz jakości aparatu. Użytkownicy wskazują, że K850i ma krótką żywotność baterii, wymagającą ładowania co około półtora dnia przy słuchaniu muzyki, co jest uznawane za wadę. Krytykowane są również klawisze dotykowe, które mogą ulegać awariom. Aparat, mimo obecności lampy błyskowej i dodatkowych funkcji, nie spełnia oczekiwań pod względem jakości zdjęć. Jako alternatywy polecane są modele Sony Ericsson K750i, K800i, K770i oraz Samsung G800 i SE C902, choć niektóre z nich mają swoje wady, np. wolne oprogramowanie w Samsungu G800. Wiele osób sugeruje rozważenie telefonów Nokia z serii E i N (np. E51, E61, N70, N73, N81, N95, N82), jednak pojawiają się sprzeczne opinie na temat ich baterii – jedni chwalą długi czas pracy, inni uważają je za niewystarczające. Autor dyskusji podkreśla, że zależy mu na dobrym czasie pracy baterii i aparacie, a system operacyjny nie jest dla niego istotny. W efekcie, K850i jest oceniany jako telefon z wieloma wadami, a użytkownicy rekomendują rozważenie innych modeli, zwłaszcza tych z lepszą baterią i stabilniejszym oprogramowaniem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA