logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dysk WD1600 160GB - komputer się restartuje podczas ładowania Windowsa

gbs 09 Sie 2008 18:30 1565 4
REKLAMA
  • #1 5424341
    gbs
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    czesc mam problem z dyskiem twardym otóz mam dysk wd1600 160gb i jak właczam kompa to niby wszystko pracuje a w momencie ladownia widowsa restartuja sie i tak w kółko, bios dysk widzi. prosze o pomoc zy da sie cos zrobic bo mam tam wazne dane
  • REKLAMA
  • #2 5424605
    gsm_virus
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 191
    Po pierwsze ; nie pisz w temacie że masz problem, bo przecież możesz opisać go dokładniej w swoim poście.
    Po drugie, nie podałeś konfiguracji komputera z którą to miałeś już wcześniej problem, a dokładniej z kiepskiej jakości zasilaczem, temat był tu -> Płyta główna pali dyski.

Idąc dalej i używając "szklanej kuli" wywróżyłem że nadal nie postarałeś się by wymienić ów felerny zasilacz, który teraz w ogóle nie potrafi utrzymać napięć w "granicach normy", co skutkuje objawami jakie opisujesz.

Spróbuj odłączyć od komputera wszystkie zbędne urządzenia, które są podłączone pod USB, następnie odłącz zbędne napędy CD / DVD , pozostawiając tylko ten jeden dysk (zawsze to trochę zmniejszy pobór prądu).
  • REKLAMA
  • #3 5431984
    gbs
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    płyta glówna to ASUS A8NE - FM/S a PROCESOR AMD ATHLON 64 3200+ 512KB/CACHE OEM (939 pin) zasilacz to tracer CHIEFTEC 410-212 410W PCI-E SATA
  • REKLAMA
  • #4 5432331
    msthhk
    Poziom 29  
    Ocena: 46
    gbs napisał:
    zasilacz to tracer CHIEFTEC 410-212 410W PCI-E SATA

Tracer CHIEFTEC? A cóż to za wynalazek?
    Jeżeli w kolejnym poscie nie podasz, co do tej pory sam próbowałeś zrobić z dyskiem, jakie przeprowadziłeś testy i skąd pewność, że chodzi o dysk, to temat leci do kosza.
  • #5 5433796
    booboss
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Według mnie to masz zwalonego windowsa, lub inny feler sprzętowy który powoduje że Windows się nie ładuje. Na ostatnim miejscu przyszło by mi do głowy, że mogę mieć coś z dyskiem, tudzież nie wiem skąd ten pomysł. Zacznij od MemTest-a, a jak przejdzie to przeinstaluj Windowsa. Jak to nie pomoże to szukaj problemu w innym sprzęcie (dysku też).
REKLAMA