logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie aktualnie można kupić metalową osłonę - kratę do kolum

J 23 17 Sie 2008 12:13 1255 13
REKLAMA
  • #1 5446663
    J 23
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Kraty takiej szukałem na allegro, w sklepach z materiałami budowlanymi oraz w Castoramie - niestety nic takiego nie znalazłem....

Czy może ktoś wie gdzie kupić taką metalową osłonę? - przecież firmy produkujące kolumny też muszą ją gdzieś kupować....
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5446907
    jarmol90
    Poziom 20  
    Ocena: 90
    Można kupić w DEXONIE ale drogo sobie cenią...

Radzę wpisać w google "blacha perforowana" i znaleźć sobie dogodnego dostawcę(być może jest jakiś z twojej miejscowości).

Tylko jest mały problem, większość z tych firm nie zajmuje się małymi zamówieniami, typu krata na dwie kolumny. Minimalne zamówienie to często niestety 2m^2.

Więc jeśli potrzebujesz tych krat na większe kolumny i byś musiał zakupić w Dexonie 2szt ich krat to lepiej kupić te 2m^2 i ewentualnie resztę komuś odsprzedać. Ceny są różne ale z tego co pamiętam to można gdzieś kupić te 2m^2 za ok 150zł.
    Niestety mam kompa po formacie dysku i nie posiadam linku do strony tej firmy (kiedyś od nich kupowałem, ale to ponad rok temu było) ;)

Pozdrawiam
  • #4 5447095
    gófer
    Poziom 34  
    Ocena: 30
    Ja polecam castorame. Sam tam kupowałem i jest pieruńsko mocna.
  • REKLAMA
  • #6 5450721
    kapitan planeta
    Poziom 28  
    Ocena: 87
    Ta "tuningowa" sie nie nadaje bo jest z aluminium i łatwo sie gnie lepiej blacha perforowana np. w centrostalu albo w supermarketach budowlanych
  • #7 5453286
    marcin_marcepan
    Poziom 18  
    Ocena: 36
    www.perforacja pl
  • #8 5453684
    DYLU BADBOY
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    kapitan planeta napisał:
    Ta "tuningowa" sie nie nadaje bo jest z aluminium i łatwo sie gnie lepiej blacha perforowana np. w centrostalu albo w supermarketach budowlanych

Mylisz się, zresztą można dać więcej "podstawek" pod kratę i można spokojnie w nią kopać.
  • REKLAMA
  • #9 5453784
    gófer
    Poziom 34  
    Ocena: 30
    Ale tak czy siak nie ma co porównywać do solinego arkusza grubej blachy, który przetrzyma nie tylko kopanie :)
  • #10 5454325
    djdinitro
    Poziom 26  
    Ocena: 22
    Ale tuningową maja tez z blachy ocynkowanej nieco grubszej od tej aluminiowej,kupiłem taka jest tansza od tamtej i sie spisuje swietnie.Fakt troche wiecej podpurek trzeba dac chyba ze zrobi sie lekko wypukliscie to samo napręzenie spowoduje ze bedzie sztywniejsza.
  • #11 5454601
    shemi5
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Z tego co pamiętam jest jakaś firma w Starachowicach
    Ponadto w CasePacku chyba też mają ale formatki 100x200 cm
  • #12 5455342
    Marcin Grabarz
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Dokładnie. W Starachowicach jest firma Perfopol która robi różnorakie "sita". Sam kombinuje kraty więc wysłałem do nich maila czy wogóle sprzedaja detalicznie i jakie ceny. Jak mi odpisza to mogę napisać co i jak. niestety nie spodziewam się ze bedzie tanio...
  • #13 5460672
    zaq111
    Poziom 16  
    Ocena: 27
    Trochę kiczowato, że większość tych krat na allegro do tuningu samochodów ma wymiary 100x25, a arkusze większe mają cenę w miarę porównywalną do tych z dextona, więc według mnie lepiej by się tam opłacało kupić...
  • #14 5460985
    shemi5
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Napiszę tak jak się będziesz przypominał tam w Starachowicach to ci zrobią
    powodzenia:D

Podsumowanie tematu

✨ Poszukując metalowej osłony w formie kraty do kolumn, użytkownicy polecają zakup blachy perforowanej, którą można znaleźć w firmach takich jak Dexon czy Perfopol (Starachowice). Dexon oferuje gotowe kratki, jednak ceny są dość wysokie, a minimalne zamówienia w firmach zajmujących się blachą perforowaną często wynoszą około 2 m², co może być problematyczne przy małych potrzebach. Alternatywnie można poszukać lokalnych dostawców blachy perforowanej wpisując w Google hasło „blacha perforowana”. W Castoramie i supermarketach budowlanych dostępne są różne formatki, choć nie zawsze spełniają wymagania wytrzymałościowe. Kraty tuningowe z aluminium są mniej trwałe i łatwo się odkształcają, dlatego lepszym wyborem jest blacha perforowana, najlepiej ocynkowana i grubsza, którą można usztywnić dodatkowymi podporami lub formować na lekko wypukły kształt dla zwiększenia sztywności. W Allegro dostępne są siatki tuningowe, jednak ich wymiary i jakość często nie odpowiadają potrzebom audiofilskim. Warto rozważyć zakup większego arkusza blachy i ewentualną odsprzedaż nadmiaru materiału.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA