Witam. Ten błąd wyskakuje cały czas kiedy włączam dekoder od razu kiedy przełączam kanały np. z tvp1 na tvp2 to od razu błąd i się restartuje. Także nie oglądam w ogóle cyfry. Pomocy co mam zrobić? Pewnie zmiana softa ?Tylko ja nigdy tego nie robiłem. A jak dacie stronę http://forum.dvhk.pl/ to nic nie pomoże bo dopiero za miesiąc mogę pisać posty. Dzięki za pomoc.
Robie tak codziennie, bo miałem problem z kanałami i zrobiłem tak lista się wgrała na początku nie było głosu i obrazu na polskich stacjach ale potem wszystko zaczęło działać ale z tym błędem kiedyś też się pokazywał ale bardzo rzadko.
No wyłączałem parę razy bo gdzieś mówili żeby ściągnąć softa z nieba to musiałem wyłączyć i włączyć z sieci i właczac wcisnąć stand by góra dół stand by pokazywało się load na chwile co znaczyło że soft tylko z kompa. A wyjęcie karty coś da? Bo teraz nie moge tego zrobić dopiero jutro.
Rozkręć tuner i sprawdz czy wszystko w środku jest w porządku (szczególnie taśmy łączące)Błąd o który masz wyświetlany to błąd magistrali peryferii, błąd na magistrali peryferii CPU , prawdopodobnie nie masz listy eeprom.Raczej kabel i komp cię ratuje.
Provider ? No poruszałem troche tą karta ale nic nie dało. Ale widze że nie tu problem to jest sens kupowania tego kabla?
lord232! wieże w twoje umiejętności. 8) 8)
Jest sens na 100% damy radę.Kwestia oprogramowania(soft i lista do wgrania) jest to bajecznie łatwe.Mam ten tuner i cały czas go edukuję.Aha jeszcze jedno sprawdz czy masz w tunerze dwa układy max232 są one niedaleko portu do programowania RS-232 Tu masz fotkę : http://www.allegro.pl/item6229723_naprawa_portu_rs_232_philips_dsx_6010_elementy.html
Philips 3010 - Błąd to E054 taki tytuł to skąd tu 6010 a 3010 ma mxa od spodu płyty.Błąd E054 to błąd listy kanałów zła lista.
Wgrać na nowo soft i liste kanałów.
5.02 - Soft 5.02 do tunera Philips DSB 3010. Cyfra+
stąd :
http://www.expoint.tk/ lista kanałów z nieba.
A propo listy z nieba to wolałbym jakaś większą kiedys jeszcze przed wgraniem listy z nieba mialem taka fajną gdzie było duzo kanałów ale teraz mam tą cyfry może macie jakieś fajne listy?
A propo tego układy max232 to jest 6010 a ja ma 3010 żeby zajrzeć pod spód płyty to bym musiał cały dekoder rozbrajać ale skoro było wymieniany soft to ten port działać powinien.
Ok dzięki ale nie rozpędzajmy się tak, bo co za dużo to nie zdrowo Jak przyjdzie mi kabel wtedy będziemy działać.
A jeszcze mam pytanie, bo dzisiaj chodziłem po sklepach za tym kablem i mówili ze mają ale bez przeplotu (na allegro zamówiłem z przeplotem) i mam pytanie co to jest ten przeplot?
Nic nie piszemy o edukacji bo nie to forum a co do edukacji to podałam linka pisze że ma karte cyfry czyli legal i to jest to forum.Kabel z przeplotem to z jednego wtyku do drugiego przewody idą
2 do 3
3 do 2
5 do 5
i to wystarcza dobrze by było zrobić mastek z nóżki 5 do obudowy wtyku z obu stron kabla w wtykach.
Czekam juz 3 dni na ten kabelek zapłaciłem za kuriera nawet żeby było szybciej pisze do nich maila czy już wysłali to mówią że maja tyle wysyłek dziennie i muszę czekać. Wiec nie wiem kiedy on przyjdzie. Nie zapominajcie o mnie:)
E054 to dość typowy błąd jak dla Philipsa miałem ten odbiornik dosyć długo(od 1999r) i czasami częściej albo rzadziej ten błąd się pojawiał. Tuner jeśli nie łapie nowego softu z nieba oznacza to że ma sprzętową blokadę(bynajmniej taką można było zrobić w 6010). Najlepiej sprzedaj ten tuner i kup coś w stylu Fergusona FX z czytnikiem (cena ok 210zł nowy),możliwości te same dokładka ceny nieduża - około 60-100zł
E054 to dość typowy błąd jak dla Philipsa miałem ten odbiornik dosyć długo(od 1999r) i czasami częściej albo rzadziej ten błąd się pojawiał. Tuner jeśli nie łapie nowego softu z nieba oznacza to że ma sprzętową blokadę(bynajmniej taką można było zrobić w 6010). Najlepiej sprzedaj ten tuner i kup coś w stylu Fergusona FX z czytnikiem (cena ok 210zł nowy),możliwości te same dokładka ceny nieduża - około 60-100zł
Ale super wypowiedz .
Tylko czemu zmieniać Phila na FX-a skoro jak piszesz możliwości te same
a jakość wykonania niestety już nie.
Ale super wypowiedz .
Tylko czemu zmieniać Phila na FX-a skoro jak piszesz możliwości te same
a jakość wykonania niestety już nie.
Tak tylko odbiorniki Philipsa są już dosyć mocno wyeksploatowane. Wiczne one nie są , a i obsługa tego odbiornika jest dosyć kapryśna raz się wgrało grało bardzo dobrze(nie wieszał się) a raz niestety nie i w tym jest cały szkopuł... Następną rzeczą jest słabo rozwinięte EMU pod względem graficznym - a wpisywanie z pilota nie zawsze mi wychodziło ...Fergusony serii X018 szatę graficzną miały chyba 256 kolorów natomiast Philps to tylko te podstawowe kolory, ale jakość obrazu we Philipsie 6010 była bardzo dobra natomiast w 3010 średnia...
Obecnie mam nboxa i ostatnio dzwoniłem do BOKu z prośbą o wskazówki jak można zrezygnować z n i dostałem ofertę cały pakiet do końca lutego(pakiet HBO do końca listopada) - dlatego ten co ma n-kę to dzwonić i negocjować W sumie n-ka przez okres mojej umowy podrożała 12zł płaciłem 26zł(wtedy była to najlepsza oferta pod względem cenowym i programowym) a teraz 38zł -za co?