logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór zmywarki Bosch: SRS 43E32EU czy SRS 43E22EU? Która lepsza?

koniczynpolny 01 Wrz 2008 10:25 11112 10
  • #1 5495529
    koniczynpolny
    Poziom 1  
    Witam,
    Jak w temacie nie wiem, na który model się zdecydować... proszę o pomoc.
    http://www.neo24.pl/zmywarka-bosch-srs-43e32eu.html

czy

http://www.neo24.pl/zmywarka-bosch-srs-43e22eu.html

Dodano po 10 [minuty]:

aha i żeby już forum nie zaśmiecać zapytam również o lodówkę... czy ten Electrolux to dobry wybór? http://www.neo24.pl/lodowka-electrolux-erb-29003w.html
  • #2 5525292
    darajavahus
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Żadna z nich - wszytko to produkcja polska więc jeżeli nie jesteś wielbicielem jakości Made in Poland to odradzam. Sprawdź solidność obudowy - czasem w Boschu czy Whrilpoolu wieje straszną tandetą, a na dodatek dno zmywarki w wielu modelach jest plastikowe !! Szukaj zmywarek firm, które nie produkują w Polsce. Jest ich niewiele np. Candy, ale śpisz spokojnie.
  • #3 5546732
    jack85
    Poziom 11  
    Ja uważam że Polska produkcja jest bardzo dobra, mam pralke Boscha made in Poland i naprawde jestem z niej zadowolony, a co do zmywarek to chyba wszystkie Bosche są produkcji niemieckiej, wiec wogóle nie ma o czym dyskutować.
  • #4 5547805
    darajavahus
    Poziom 12  
    jack85 napisał:
    Ja uważam że Polska produkcja jest bardzo dobra, mam pralke Boscha made in Poland i naprawde jestem z niej zadowolony, a co do zmywarek to chyba wszystkie Bosche są produkcji niemieckiej, wiec wogóle nie ma o czym dyskutować.

O gustach się nie dyskutuje więc jeżeli ktoś uważa, że jakość w naszych zakładach produkcyjnych jest znakomita to trudno się spierać. Z całą pewnością polscy robotnicy w ich łódzkich fabrykach są doskonale motywowani finansowo i zagranicę to ich trzeba wywozić siłą, a polityka jakości ma wieloletnie tradycje - szczególnie doszlifowane w czasach Gomułki i Gierka. "Chyba wszystkie" - być może te pod markę Siemens tak..ale tego nie wiesz na 100 %... chyba to czas najwyższy skończyć z mitem "niemieckiej" jakości tego producenta i jemu podobnych. Kiedyś było podobnie z samochodami - tylko VW i Merc... potem okazało się, że jednak japońskie "jednorazówki" są mniej awaryjne, a Leksus to prawdziwy luksus.
  • #5 5557546
    piokrza
    Poziom 27  
    Ocena: 188
    nie kupuj sprzętu Boscha w necie bo często jest Made in Poland - lepiej idź do zwykłego sklepu i sprawdź po otwarciu drzwi zmywarki czy na krawędzi jest wydrukowany w stali napis "Made in Germany" jeśli tak to bierz i się nie zastanawiaj. Ja mam właśnie taką model SRS33M02EU/21(niestety już nie produkują od jakichś 3 lat) i sobie chwalę. Jest to 45tka ma 3 programy w zupełności wystarczają - i tak używam tylko jednego - EKO 50'
  • #6 5558361
    darajavahus
    Poziom 12  
    piokrza napisał:
    nie kupuj sprzętu Boscha w necie bo często jest Made in Poland - lepiej idź do zwykłego sklepu i sprawdź po otwarciu drzwi zmywarki czy na krawędzi jest wydrukowany w stali napis "Made in Germany" jeśli tak to bierz i się nie zastanawiaj. Ja mam właśnie taką model SRS33M02EU/21(niestety już nie produkują od jakichś 3 lat) i sobie chwalę. Jest to 45tka ma 3 programy w zupełności wystarczają - i tak używam tylko jednego - EKO 50'

obawiam się, że teraz to tylko Made in Poland albo nawet China... To nie ta sama jakość co kiedyś. Co do sklepów internetowych to uważaj także na podejrzanie niskie ceny - może to być cena netto, może też nie być tego produktu akurat w ofercie więc mogą zaproponować zamiennik, albo nie wliczają kosztów transportu i instalacji...
  • #7 5559380
    teodo_r
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    darajavahus napisał:
    piokrza napisał:

obawiam się, że teraz to tylko Made in Poland albo nawet China... To nie ta sama jakość co kiedyś. Co do sklepów internetowych to uważaj także na podejrzanie niskie ceny - może to być cena netto, może też nie być tego produktu akurat w ofercie więc mogą zaproponować zamiennik, albo nie wliczają kosztów transportu i instalacji...

A więc tak, jesli chodzi o zmywarki BOSCH i SIEMENS to 60tki są Made In Poland natomiast wszystkie 45tki Made in Germany
  • #8 5594615
    hamid
    Poziom 11  
    wszystkie 60 sa 'made in Poland'? to czemu mam 'made in Germany'?
    Bosch sms 50s08eu. model na ten rok zreszta.
  • #9 5595737
    airbites
    Poziom 22  
    Ocena: 112
    Pewnie nie chcieli żeby klient wiedział ze w Polsce wyprodukowano czyli Polska firma Bosch
  • #10 5599083
    birre
    Poziom 21  
    Ocena: 468
    bzdura w Polsce produkowane są zmywarki z plastikowym dnem wszystkie inne są z Niemiec Bosch nie produkuje w chinach dużego sprzętu oprócz dwóch modeli lodówek !!!!
  • #11 11648209
    inhalt
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Odgrzebuję starszawy temat, bo zawiera jedną wciąż całkiem aktualną sprawę - miejsce produkcji.

Chcę kupić zmywarkę 60 cm, wolnostojącą, białą Bosch. Nie interesuje mnie zużycie wody ani prądu. Mam tylko wymagania odnosnie rozsądnej jakości mycia naczyń i przede wszystkim bezawaryjności. I tak przez ostatnie 10 lat używałem tylko jednego programu w starej zmywarce.

Czy któryś z tych modeli Boscha jest produkowany na 100% w Niemczech (i ma metalowe dno, a nie plastikowe):
    1) SMS50D32EU
    2) SMS50E82EU Active Water
    3) SMS50M62EU
    Będę wdzięczny za odpowiedź od osób, które wiedzą jaka jest ta odpowiedź, a nie spekulują.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru między modelami zmywarek Bosch SRS 43E32EU i SRS 43E22EU oraz kwestii jakości produkcji tych urządzeń. Użytkownicy zwracają uwagę, że wiele zmywarek Bosch, zwłaszcza modele 60 cm, jest produkowanych w Polsce, co budzi kontrowersje dotyczące jakości wykonania, w tym stosowania plastikowego dna zamiast metalowego. Modele 45 cm są częściej produkcji niemieckiej, co jest postrzegane jako gwarancja wyższej jakości i trwałości. Pojawiają się opinie, że obecnie sprzęt Bosch produkowany w Polsce może mieć niższą jakość niż wcześniejsze modele niemieckie, a także ostrzeżenia przed zakupem w internecie ze względu na ryzyko otrzymania zamiennika lub produktu o niejasnym pochodzeniu. Wątek porusza także inne marki, takie jak Siemens i Candy, oraz modele zmywarek Bosch SMS50D32EU, SMS50E82EU Active Water i SMS50M62EU, gdzie użytkownicy poszukują potwierdzenia niemieckiego pochodzenia i metalowego dna. Dodatkowo pojawia się pytanie o lodówkę Electrolux ERB 29003W, jednak dyskusja skupia się głównie na zmywarkach Bosch i ich jakości produkcji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA