logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

500GB HDD usunieta partyca, podzielony na 3 partycje, ins xp

Hjpel 09 Wrz 2008 03:35 1677 10
REKLAMA
  • #1 5518584
    Hjpel
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam problemik. Mianowicie dysk 500GB zewnętrzny, wcześniej posiadał jedną partycję na której trzymałem dane. Przy instalacji XP przypadkowo kolega wywalil partycje i założył 3 nowe ~60GB ~200GB ~210GB. Oczywiscie zainstalowany zostal XP na partycji 60GB. Teraz próbuje odzyskac dokumenty i zdjecia które miałem poprzednio na dysku, prosze o pomoc. Załączam plik: sectors.ima (sectors.RAR)

500GB HDD usunieta partyca, podzielony na 3 partycje, ins xp

Chcialbym jeżeli się da przywrocić zawartość całości dysku. Jeżeli nie to chociarz zdjecia i dokumenty które się da.

Dziękuję z góry za pomoc.
    Hjpel

Sam post poprawiłem. Regulamin punkt 15.
    Proszę przeczytać i stosować...
    Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.
    Następne naruszenie tego punktu to automatyczne skazanie się na uzyskanie ostrzeżenia....
    [K!lleR].
    Załączniki:
    • sectors.rar (3.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 5519094
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 130
    Tak przypadkiem to nie usuwa się wszystkich partycji, jeśli ktoś to robi, to robi to świadomie. Niech kolega nic nie instaluje na czas odzyskania danych, po to aby ich po prostu nie nadpisać.
  • #3 5519107
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 5519303
    Hjpel
    Poziom 12  
    Witam. Przepraszam z góry za źle dodane zdjęcie. Odnośnie tej sytuacji: da się coś z tym zrobić, czy raczej marne szanse?
  • #5 5519346
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 5519365
    Hjpel
    Poziom 12  
    O to sektor w pliku sectors_976768064.rar
    Załączniki:
    • sectors_976768064.rar (565 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 5519445
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 5519480
    Hjpel
    Poziom 12  
    Następne sektory:
    Załączniki:
    • sectors_488384063-488384070.rar (667 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • sectors_6291519-6291526 .rar (664 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 5519624
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 5520199
    Hjpel
    Poziom 12  
    ehh... no bez zartow, napisalem prawde z ktora niepotrafie sobie poradzic. Widzialem juz wczesniej posty podobne i tez jakas osoba twierdzila ze to podpucha. niewiem w jaki sposob mam udowodnic ze tak niejest niestety kod binarny i hex jest mi obcy, i to co twierdzisz ze jest sfabrykowane nieumie obalic bo nawet niepotrafie odczytac tego.
    poprostu chcialbym odzyskac dane, i naprawde potrzebuje jakiejs porady jak to zrobic.
    niech ktos mi powie jak mam udowodnic ze to co mowie to prawda.
    jezeli ktos moze mi pomoc prosze o odpowiedz.
  • #11 5520285
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada zewnętrzny dysk 500GB, na którym pierwotnie była jedna partycja z danymi. Podczas instalacji systemu Windows XP kolega przypadkowo usunął tę partycję i utworzył trzy nowe o rozmiarach około 60GB, 200GB i 210GB, instalując XP na partycji 60GB. Obecnie użytkownik próbuje odzyskać utracone dokumenty i zdjęcia z pierwotnej partycji. W dyskusji podkreślono, że ważne jest, aby nie nadpisywać danych na dysku, co mogłoby uniemożliwić odzyskanie. Analiza sektorów MFT i MFT mirror wskazuje na problemy z boot sektorem NTFS i tablicą partycji, co komplikuje odzyskanie danych. Użytkownik dostarczył pliki sektorów do analizy, jednak eksperci zwracają uwagę na trudności techniczne i potencjalne błędy w strukturze systemu plików. Wskazano, że naprawa wymaga dokładnej analizy sektorów i poprawienia tablicy partycji oraz boot sektora, ale sytuacja jest skomplikowana i nie gwarantuje pełnego odzysku danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA