Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamxaver23 napisał:Niestety, ale przy takim "ogromie" informacji odnośnie narysowanych na schemacie "klocków" i ich parametrów, to pytanie należy skierować do Jasnowidza a nie na elektroniczne forum...
xaver23 napisał:Powiedział co wiedział ale, że nie dużo... to nadal nie wiele wiadomo co to za:[ ... ]
Na rysunku znajduje się schemat wzmacniacza napięcia zmiennego, w którym wykorzystano monolityczny stabilizator napięcia ujemnego SM
Cytat:... którego dla opisu jak niżej:monolityczny stabilizator napięcia ujemnego
xaver23 napisał:... nie da się znaleźć pośród elektronicznej rzeczywistości...oraz "prawie" idealny" wzmacniacz operacyjny W1 ( zakres jego napięć wyjściowych ograniczony jest napięciami zasilania) . Charakterystykę wyjściową stabilizatora ilustruje rysunek. Prąd końcówki ADJ można pominąć tzn Iadj=0
xaver23 napisał:Ależ skąd, jak bym śmiał...Przykro mi Quarz ale napisałem Ci wszystko to co dostałem na kartce z egzaminu i liczyłem na małą podpowiedz jak to ruszyć... A z tego co widzę że drwisz sobie z treści zadania nawiasem nie układanego przeze mnie....
xaver23 napisał:Ależ to są właśnie akademickie dywagacje i domyślam się z jakiego Zakładu one wyszły...Mnie tym bardziej nie interesują dywagacje co gdyby.. wole konkrety...