logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV JVC AV-32H35SUE - Dioda miga, brak obrazu i dźwięku, przetwornica pyka

piotr-edmcm 19 Wrz 2008 17:58 1504 4
REKLAMA
  • #1 5550957
    piotr-edmcm
    Poziom 13  
    Witam po załączeniu włącznikiem sieciowym , zapala sie czerwona dioda po czym przechodzi w zieloną ,słychać jak przetwornica pracuje lecz brak obrazu i dźwięku pochodzi tak ze 25 sekund i się wyłączy, w tedy dioda zaczyna migać na przemian zielona-czerwona bardzo szybko. Luty po sprawdzałem, usłyszałem w trakcie pracy przetwornicy co jakieś 5-6 sekund charakterystyczne pyk czy stuk w okolicach transformatora WN lub w jego okolicy trudno to stwierdzić. Proszę szanownych kolegów o jakąś podpowiedz
    gdzie szukać co wziąć pod lupę pozdrawiam Piotr
  • REKLAMA
  • #2 5551218
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 859
    Mało danych. Wysokie napięcie startuje? odchylanie pionowe pracuje? jest zasilanie wzmacniaczy wizyjnych?
  • REKLAMA
  • #3 5551530
    piotr-edmcm
    Poziom 13  
    Witam napięcie systemowe 140V , kineskop sie nie elektryzuje. Po wyjęciu pamięci i włożeniu z powrotem w podstawkę TV zachowuje się inaczej, teraz po włączeniu do sieci zapala się czerwona dioda i za chwile zielona słychać prace przetwornicy ale już bez żadnych dziwnych PUK czy STUK słychać że pracuje stabilnie, lecz dalej nie ma obrazu i dźwięku. Działa tak przez około pół minuty i się wyłącza dioda świeci na czerwono i za chwile znowu się włącza i tak znowu o koło pół minuty, czy to pamięć,:?: pozdrawiam Piotr
  • REKLAMA
  • #4 5552130
    auto.nomiczny
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 1
    Kolega wyżej pytał czy jest wn (pracuje), a nie czy się elektryzuje. Pytał czy pracuje pion, czy jest zasilanie wzmacniaczy wizyjnych? Czy to przekracza twoje możliwości percepcyjne? STUK PUK STUK PUK...
    Chassis ML.

cytat:
    Czy to pamięć?

A co nie można podstawić?
  • #5 5552580
    piotr-edmcm
    Poziom 13  
    Pisząc tamten post byłem w domu i nie miałem jak sprawdzić czy jest WN, pion i zasilanie wzmacniaczy wizyjnych. Więc jak będę dzisiaj w pracy to sprawdzę i pomierzę i przedstawię dokładniejszy raport. A co do cytatu p. auto.nomiczny "A co nie można podstawić?" to pewnie że można i na pewno tak zrobię. Pozdrawiam Piotr
REKLAMA