logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wideodomofon z dwoma przyciskami do otwierania bramy i furtki - jaki model?

waldek76 20 Wrz 2008 15:43 4098 5
  • #1 5553630
    waldek76
    Poziom 11  
    Witam, znajomy chciał żeby zamontować mu wideodomofon. We furtce będzie miał rygiel ale jeszcze chciał żeby była możliwość otwarcia bramy. Sterownik bramy posiada wolne wejście sterujące. Pytanie tylko czy są wideomofony z możliwością otwarcia niezależnie furtki bądź bramy (2 przyciski sterujące???). Pozdrawiam i dziękuję z góry za sugestie.
  • Pomocny post
    #2 5553677
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1419
    Jak w instalacji domofonu masz wolne przewodu to je wykorzystaj dokładając dodatkowy przycisk w wideodomofonie
  • #3 5554056
    waldek76
    Poziom 11  
    Dzięki za podpowiedź, ale chodziło mi raczej o to czy są oryginalne wideomofony posiadające 2 przyciski, nie chciałbym się bawić w jakieś przeróbki, żeby było oryginalnie i estetycznie. Może ktoś coś takiego montował???
  • Pomocny post
    #4 5554275
    bogdan5
    Poziom 17  
    Ocena: 36
    w wideofonach ciężko jest z tym dodatkowym przyciskiem, jak nie ma to daję jakiś dyskretny przycisk natynkowy dzwonkowy obok wideofonu
  • Pomocny post
    #5 5554514
    SKRZYNIA
    Poziom 23  
    Ocena: 198
    videodofon firmy commax posiada 3 przyciski, jeden do podgladu obrazu na zewnatrz, drugi do interkomu, trzeci do furtki, jesli nie robie interkomu to przerabiam sobie zawsze ten przycisk i nim ladnie orginalnie steruje brama wjazdowa, zawsze dziala i polecam
  • #6 5555661
    sq9cyg
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    waldek76 napisał:
    Witam, znajomy chciał żeby zamontować mu wideodomofon. We furtce będzie miał rygiel ale jeszcze chciał żeby była możliwość otwarcia bramy. Sterownik bramy posiada wolne wejście sterujące. Pytanie tylko czy są wideomofony z możliwością otwarcia niezależnie furtki bądź bramy (2 przyciski sterujące???). Pozdrawiam i dziękuję z góry za sugestie.

Wieczorem podam Ci namiary na bardzo fajna hurtownię takiego sprzętu w Częstochowie. Pracują tam fajni fachowcy. Generalnie ja mam w firmie tak że stróż może otworzyć furtkę lub bramę zmanipulatora wideofonu...
    Szczeguły mogę Ci podać jutro jak będę w firmie.

Pozdrawiam
REKLAMA