logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson 21DC320 - jak odblokować pilota i panel TV?

nehelemya 21 Wrz 2008 22:50 8975 4
REKLAMA
  • #1 5558496
    nehelemya
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Prosze o pomoc! Sfixowal mi kompletnie telewizor... pilot w ogole nie reaguje.. a kiedy naciskam przyciski na panelu tv to pokazuje sie blokada w postaci kłódki. Wyswietla sie jeden kanal i niestety nie mozna go zmienic.. nawet wlacznik/wylacznik na pilocie nie reaguje. Wylaczyc tv mozna tylko na panelu tv przyciskiem głównym. Przewertowalam cala instrukcje i nie ma tam wzmianki o takim przypadku. Prosze, poradzcie mi cos!
  • REKLAMA
  • #2 5558617
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 716
    Zaczął bym od sprawdzenia czy dobrze działa pilot na innym tv bo jak włączona jest blokada to często w thomsonie można ja wyłączyć tylko za pomocą sprawnego pilota a jak twój jest uszkodzony to po prostu n ie zdejmiesz blokady
  • REKLAMA
  • #3 5558629
    CHACA
    Poziom 43  
    Ocena: 457
    Chassis tego TV to: ITC008.
  • REKLAMA
  • #4 5559642
    nehelemya
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Wymienilam baterie w pilocie i tv znow dziala:) Tylko zupelnie nie rozumiem dlaczego w instrukcji nic nie pisze o takim przypadku. Baterie wymienialam regularnie co rok.. ale nigdy wczesniej nie mialam zadnej blokady. Dziekuje Panom za pomoc:)
  • #5 5561583
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 716
    na pewno pisze, poczytaj dokładnie instrukcję szczególnie jak coś jest o blokadzie rodzicielskiej w thomsonach z reguły blokadę się włącza poprzez wyłączenie tv z pilota i dalszym przytrzymaniu wyłącznika przez 8 do 10 sekund i może tak być że jak baterie siadają w pilocie to pilot wysyła dalej rozkaz mimo że puściłeś klawisz blokada się włącza baterie się wyładują a bez pilota nie włączysz tv tak można wytłumaczyć włączenie blokady
REKLAMA