logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem - zapora systemu Windows - ciągły restart kompa

urzedas 23 Wrz 2008 20:12 1508 4
REKLAMA
  • #1 5564694
    urzedas
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Witam !!!

Mam nadzieje, że temat zakładam na odpowiednim subforum. Mój problem polega na tym, że od pewnego czasu zaczą mi sie komp restartować. Początkowo pomyślałem ze wina systemu - więc format i nowa instalka Windows - po zainstalowaniu systemu zauważyłem, że to nie do końca system. Komputer nadal się restartował, a gdy otwierałem okienko zapory systemu to restart był pewny za każdym razem. Instalowałem Windowsa z SP II z dwóch różnych instalek, instalowałem również Win z SP III i ciągle to samo. Teraz już nawet nie otworze centrum zabezpieczeń w panelu sterowania bo od razu restart.
    Dodam jezszce, że testowałem pamięć programem memtest86-3.4a i wszystko było OK - żadbych błędów, powyjmowałem również wszystko z PCI dla pewności - i nadal to samo.

mój komp to m.in. takie coś:
    - DFI CS15/CS62-TC
    - Intel Celeron-S, 1200 MHz 370 Pin FC-PGA2
    - nVIDIA GeForce2 MX 100/200 Video Adapter

Może komuś uda się postawić jakąś diagnoze.
    Z góry dzięki.

pozdrawiam

urzedas
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 5564703
    Alberciak
    Poziom 23  
    Ocena: 60
    A sprawdzałeś kondensatory na płycie głównej obok procesora ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 5564724
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 131
    Rozumiem, że komputer działa bez zasilacza? Jeśli natomiast jest jakiś zasilacz to proszę podać jego markę oraz moc. Tak jak kolega wyżej napisał tylko nie te obok procesora, ale wszystkie na płycie zobaczyć.
  • REKLAMA
  • #4 5565982
    urzedas
    Poziom 14  
    Zasilacz jest - hehe -teraz nie mam możliwości sprwadzenia marki, jednak to jakaś tania chińszczyzna - 300W, ale sprawny,bo sprawdzany w innym komputerze. Jeśli chodzi o kondensatory to mieliscie racje - widać 6 szt. wybrzuszonych, wszystkie 1000 uF. Właśnie znajomy je przelutowuje - dam znać co z tego wyjdzie. Pewnie to ta przyczyna - dziwiło mnie tylko dlaczego komp się restartował zawsze jak chciałem otworzyć interfejs zapory i nawet zdziwiło to naszego firmowego informatyka :D Dzięki za odpowiedzi !!!
  • #5 5576319
    urzedas
    Poziom 14  
    i problem z głowy - dzieki za podpowiedzi !!!
REKLAMA