logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo DTA-21Y1P - Jak zaprogramować kanały po rozprogramowaniu?

kamikaze_dragon 27 Wrz 2008 19:55 10949 10
REKLAMA
  • #1 5577078
    kamikaze_dragon
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam ostatnio zdarzył sie mały psikus a mianowicie po wyłączeniu kablówki przez serwisantów mój telewizor (Daewoo DTA-21Y1P) rozprogramował się. Programowanie kanału odbywa sie normalnie tyle że na wszystkich kanałach tzn od 1-99 poza kanałem 0.
    I tak kolejne programy.
    Jak to naprawić?
    Byłbym wdzięczny za pomoc.

Regulamin Pkt.8.2! [RR]
  • REKLAMA
  • #2 5577136
    CHACA
    Poziom 43  
    Ocena: 457
    Napisz coś więcej. Jeden program na wszystkich kanałach TV? Programowanie auto działa?
  • REKLAMA
  • #3 5577327
    radekrpisz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 208
    kamikaze_dragon napisał:
    Witam ostatnio zdarzył sie mały psikus a mianowicie po wyłączeniu kablówki przez serwisantów mój telewizor (Daewoo DTA-21Y1P) rozprogramował się. Programowanie kanału odbywa sie normalnie tyle że na wszystkich kanałach tzn od 1-99 poza kanałem 0.
    I tak kolejne programy.
    Jak to naprawić?
    Byłbym wdzięczny za pomoc.

Z łaski swojej przetłumacz to na Polski, bo nie kumam. :!:
  • #4 5578029
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 530
    Na pozycji programowej "0" powinna być chyba możliwość odbioru normalnego programu? Jeśli tak, to powinna być możliwość programowania, oczywiście ręcznie (manual tuning).
    Rozstrojenie się TV - samoczynne(?) - nie wygląda ciekawie.
  • REKLAMA
  • #5 5579147
    kamikaze_dragon
    Poziom 11  
    na każdej pozycji programowej można uruchomić ręczne strojenie kanałów. Automatycznego strojenia nie ma.
    Zapisywanie programów odbywa sie na wszystkich pozycjach programowych a nie na jednej wybranej
  • #6 5580311
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2906
    Coś chyba nie tak. Jak znajdziesz stację naciskasz zapisz jako i na wybranym numerze programu zapisujesz naciskając OK. I tak za każdym razem lub jak masz na końcu P kolorem czerwonym to na nim i zmieniając P+P- ustawiasz na jakim programie i naciskasz OK. i zapamiętane..
  • REKLAMA
  • #7 5596888
    kamikaze_dragon
    Poziom 11  
    programować to ja potrafie, nie raz już to robiłem.
    niestety zamiast zaprogramować jeden kanał na jednej pozycji zapamiętuje sie jeden kanał na wszystkich pozycjach programowych

Kolega nie widział wpisu moderatora w pierwszym poście?
    Proszę poprawić swoje posty - na forum obowiązują zasady pisowni. [Mirek Z.]
  • #8 5600133
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    Powiadasz, że umiesz programować.... Czy na pewno, bo jakoś inaczej to chyba jest niż piszesz.
    Instrukcja obsługi jest tu:
    http://instrukcje.elektroda.pl/main0,modelu,WSZYSTKIE,,DAEWOO.html
    Wybierz ten plik: DTE 29,28,25 DTA 21,20.
  • #9 5615625
    kamikaze_dragon
    Poziom 11  
    wiecie co nie napisałem tego posta z prośbą o nauczenie mnie zapamiętywać kanały telewizyjne tylko z prośbą o pomoc w rozwiązaniu tego problemu ewentualną wskazówką.
    a tu od razu dostaje instrukcje programowania. jakbym jej poszukiwał to raczyłbym sobie jej poszukać.
    Choć przyznam o automatycznym programowaniu nie wiedziałem jednak i ono nie dało nic tzn 1 program na wszystkich pozycjach programowych. I nadal tak samo więc prosze juz nie pisać postów typu naucz sie programować. Dzięki za te posty i pozdrawiam
  • #10 5616438
    jarcyk1963
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam. Sprawdż napięcie varikap. i niestety w menu serwisowym czy jest prawidłowo ustawiony typ głowicy.
  • #11 5643511
    kamikaze_dragon
    Poziom 11  
    a jak to sprawdzić?

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telewizora Daewoo DTA-21Y1P, który po wyłączeniu kablówki przez serwisanta uległ rozprogramowaniu. Użytkownik zauważył, że podczas programowania kanałów zapamiętuje się jeden kanał na wszystkich pozycjach programowych (od 1 do 99), zamiast przypisywać różne kanały do poszczególnych numerów. Programowanie odbywa się ręcznie, automatyczne strojenie nie jest dostępne lub nie przynosi efektu. Wskazano, że na pozycji 0 powinien być normalny program i możliwość ręcznego strojenia. Sugerowano sprawdzenie napięcia varikapu oraz ustawień typu głowicy w menu serwisowym, co może mieć wpływ na problem z zapamiętywaniem kanałów. Użytkownik potwierdził znajomość programowania, ale prosi o konkretne wskazówki rozwiązania problemu, a nie instrukcje podstawowego strojenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA