logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tornado Gold z HWK - problem z komunikacją po instalacji UFS'a

radekw23 29 Wrz 2008 21:24 1214 6
REKLAMA
  • #1 5583542
    radekw23
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam ponownie...Dłuższy czas mnie tu niebyło, ale wróciłem niestety z problemem. Mój problem polega na tym,że moje tornado zakupione z drugiej ręki ma płytkę HWK, ale coś niedziała:( Po zainstalowaniu różnych wersji UFS'a HWK nadal niedziała:( Po wyjęciu płytki HWK wszystko jest tak jak powinno box działa komunikacja OK,a z płytką HWK łączy sie na sekundke i zaraz rozłącza. W załączniku załączam screen z komputera i programu. Może jest ktoś, kto umie mi pomóc.Pozdrawiam Radek

Zmień temat, przeczytaj regulamin pkt.11.1 Następnym razem ostrzeżenie.

mod.fischer8
    Załączniki:
    • Tornado Gold z HWK - problem z komunikacją po instalacji UFS'a problemm.jpg (107.7 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 5583886
    dyzio88
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    z tego co sie orientuje chciałeś hwk z aktualizować i została uszkodzona
  • REKLAMA
  • #3 5584633
    radekw23
    Poziom 11  
    Miałem wcześniej takiego samego boxa i działał z hwk, ten jak pisałem kupiłem z drugiej ręki i takiego dostałem, po zainstalowaniu odznaczam opcje aktualizacji HWK ale on i tak chce sie aktualizować. Da się coś z tym zrobić czy tylko śmietnik? Proszę o pomoc HWK jest bardzo przydatne:(
  • REKLAMA
  • #4 5584714
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 165
    A czy to przypadkiem nie jest trial hwk ?
  • REKLAMA
  • #5 5584925
    radekw23
    Poziom 11  
    napisałem że prawdopodobnie trial ale na 100% niewiem bo nie mam jak sprawdzić, i niewiem jak sie sprawdza, a wiadomość od człowieka od którego kupiłem boxa napisał ze to trial. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły jak go ożywić.
  • #6 5586983
    radekw23
    Poziom 11  
    Czy naprawde żaden z forumowiczów tego portalu nie wie jak sobie z tym poradzić? Nikt z was nie miał problemu z hwk?
  • #7 5588142
    radekw23
    Poziom 11  
    Po raz kolejny z przykrością muszę stwierdzić,że jeśli nieznajdziesz na elektrodzie SAM czego kolwiek i na jaki kolwiek temat, to na pomoc liczyć zabardzo niemożesz.Niewiem czy nikt nie umie?czy nie chce pomóc. Poradziłem sobie z problemem dzięki postowi napisanemu przez użytkownika pax3. Pozdrawiam. Zamykam temat.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy komunikacji boxa Tornado Gold z płytką HWK po instalacji różnych wersji oprogramowania UFS. Po podłączeniu HWK łączy się na sekundę, a następnie następuje rozłączenie, natomiast bez płytki HWK box działa poprawnie. Podejrzenia padają na uszkodzenie HWK podczas próby aktualizacji lub na to, że jest to wersja trial HWK, co potwierdził sprzedawca. Próby wyłączenia automatycznej aktualizacji HWK nie przyniosły efektu, gdyż HWK nadal próbuje się aktualizować. Ostatecznie problem został rozwiązany dzięki wskazówkom użytkownika pax3 znalezionym na forum SAM, co pozwoliło na przywrócenie funkcjonalności HWK.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA