logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UST PRO i simlock e250d... pyt. z czystej ciekawości...

gawor06 29 Wrz 2008 21:33 1848 14
REKLAMA
  • #1 5583571
    gawor06
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    witam! zastanawiam się ponieważ ostatnio dużo czytałem o tym jak nie chce schodzić z tego tela simlock i jak zflashuje się go to albo traci zasięg albo nie słychać nic przez głośnik... sam miałem taki problem, mam e250d i wybieram E250 klikam odblokuj tel... pisze że odblokowało, wkładam karte sim a tu wyskakuje podaj kod sieci... i zastanawiam się jak zdjąć takiego locka mając UST PRO 2... narazie każdego takiego zanoszę do znajomych serwisów, ale chciałbym sam takie robić bo wiem że oni robią też UST PRO 2, ale wiadomo, że mi nie powiedzą, bo jak zanoszę im to oni mają zarobek...
  • REKLAMA
  • #2 5583791
    rekord100
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    Odczytaj kody i wklep ręcznie.
  • REKLAMA
  • #3 5584021
    gawor06
    Poziom 12  
    jak robię z czytaj kody to coś tam czyta i wywala błąd przy bypass MSQ coś takiego... robie to kablem takim jak zwykłe E250 czyli od V804...
  • #4 5584088
    budmiller
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Gawor06 piszesz że robisz dużo fonów ale coś nie za bardzo chce Ci się szukać odpowiedzi na forum elki nie mówie o zfranku bo to anglo języczne forum (ja sam zresztą "no abla" za bardzo po angielsku ale jest google tłumacz) jak byś użył opcji "szukaj" to i byś zanalazł odpowiedż na W580 i na E250D ,ale koniec mądrowania zaznacz w UstPro G600 jak będziesz miał E250D a jak się wywali bo czasami się zdaża użyj "szukaj" i postawisz.Mysle że Cię troche zmobilizuje :)
  • #5 5584768
    sewer29
    Poziom 19  
    Ocena: 40
    u mnie ten sam problem ale pomaga darmowka,choc tez nie zawsze.
  • #6 5585464
    szpilers
    Poziom 22  
    Ocena: 4
    e250d lok robi sie hwk- kazdy szanujacy serwis go ma

robilem ze 20 sztuk w ostatnim czasie i nie bylo z zadna klopotu.
    Na ust roznie bywa(na 3 sztuki 1 do naprawy eproma)....ale niektorzy zaznaczaja e251 i robia odczyt kodow- osobiscie tego nie testowalem poniewaz hwk niezawodne w tym modelu

pozdrawiam:)
  • REKLAMA
  • #7 5585653
    gawor06
    Poziom 12  
    dobra, teraz mam problem... wgrałem nowy soft z supportu z jęz. pl tel odplił ale bylo zeby podac kodsieci... no to wybralem g600 i sima zdjęło... ale po uruchomieniu okazalo się że jednak nie ma polaka... i eraz jak chce wgrać soft to jest tak:
    Wlacz telefon...
    Telefon znaleziony!
    ladowanie rozruchu...
    Rozruch zaladowano poprawnie!
    Ustawianie 921600 bps...
    Predkosc transferu ustawiono - OK!
    ladowanie drugiego loadera...

i na tym stoi i nic dalej jak próbuje zczytać kody to jest to samo...;/ tel się odpala normalnie, ale ma ang menu...;/ co zrobić???
  • #8 5586006
    veedo
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Wgraj na nowo eprom i caly soft w pełni od e250d i dodatkowo full erase, ja bym zwrocil uwage czy na 100% to jest e250d a po wgraniu wszystkiego simlock zaznaczając g600. Postawić powinieneś ,nie raz uwaliłem e250 i e250d bez przypadek :) ale każdą postawiłem:) na elektrodzie dużo można znaleźć.
  • REKLAMA
  • #9 5586108
    gawor06
    Poziom 12  
    jest tak obojętnie jaki soft bym nie pobrał z supportu oznaczony kodem 27(w tym jest pl) jak podaje go w ust pro wyskakują języki jakie są i m.in. jest pl ale jak wgram w fona to jest angielski i wiele innych ale polaka nie ma...;/ wszystko działa w tel ale języka pl nie ma...
  • Pomocny post
    #10 5586219
    veedo
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    nie w kazdym z numer 27 jest polski, jak do jutra se nie znajdziesz dobrego to ci przesle z polakiem

to link z polakiem E250D_TAMGSM.rar
  • #11 5589795
    gawor06
    Poziom 12  
    veedo napisał:
    nie w kazdym z numer 27 jest polski, jak do jutra se nie znajdziesz dobrego to ci przesle z polakiem

to link z polakiem E250D_TAMGSM.rar

dzięki wielkie... po długich męczarniach, dzięki twojemu linkowi postawiłem go wreszcie... temat do zamknięcia...
  • #12 5590408
    pro82
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    Defakto nikt nie odpowiedział na pytanie dlaczego USTpro2 nie potrafi zrobic simlocka z E250, a szkoda bo jestem cieaw, dlaczego ten upośledzony box niby do samsungów nie radzi sobie z najbardziej popularnymi telefonami, 90% samsungow jakie do mnie trafiają robie HWK , UST mam tylko do L760 ,U700 iU600 . Moze jeszcze się ktoś wypowie odnośnie tego Badziewiastego Boxa.
  • #13 5590481
    budmiller
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Ja osobiście robie wszystkie Samsungi za pomocą UST, HWK używam do Nokii.UST robi simloka z E250 jest problem z E250D ale robi się go troche inaczej a czemu tak jest trzeba by spytać Vahida Shahabi.
  • #14 5593569
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    Czasem trzeba wrzucić eprrom tylko nie robić ffs, ja mam z flesz z orginalnego downloadera przekonwertowany na ust zawsze idzie bez problemów i nic się nie krzaczy
  • #15 5729185
    Freexco
    Poziom 18  
    Na ust2 pro przy e250D trzeba podpiąc telefon bez baterii i idzie normalnie simlock. mam jednak problem , potrzebuje dograć j. pol ściągnąłem 2 wersje softu, przekonwertowałem do formatatu ust, próbuje dograc plik Flash i FFS

UST PRO i simlock e250d... pyt. z czystej ciekawości...

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z usuwaniem simlocka w telefonie Samsung E250D za pomocą narzędzia UST PRO 2. Użytkownik napotkał trudności, ponieważ po odblokowaniu telefonu i włożeniu karty SIM pojawia się prośba o kod sieci, a próby odczytu kodów kończą się błędami, m.in. przy bypass MSQ. Zalecane jest ręczne wklepywanie kodów lub użycie opcji zaznaczenia modelu G600 w UST PRO przy E250D. Wskazano, że simlock w E250D jest często usuwany sprzętowo (HWK), co jest bardziej niezawodne niż UST PRO, który czasem wymaga naprawy epromu. Problemy z softem obejmują brak języka polskiego po wgraniu oryginalnego firmware’u, mimo że jest on dostępny w pakiecie. Rozwiązaniem okazało się użycie poprawnego softu z polskim językiem, udostępnionego przez innego użytkownika. Wskazano także, że przy odblokowywaniu E250D na UST PRO 2 telefon należy podłączyć bez baterii. Dyskusja podkreśla, że UST PRO radzi sobie z E250, ale E250D wymaga innego podejścia, a HWK jest preferowany do simlocka w tym modelu. Użytkownicy wymieniają się doświadczeniami dotyczącymi softu, epromu, metod odblokowania i problemów z loaderem podczas wgrywania firmware’u.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA