logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrala Platan Solo 5p i jak najlepiej zrobić linie wew?

Łukasz860 19 Paź 2008 10:26 2796 4
REKLAMA
  • #1 5646094
    Łukasz860
    Poziom 2  
    Witam! Mam problem. Mam jakąś centrale solo 5 i chciałbym zrobić 5 numerów wewnętrznych(obecnie są jakieś telefony na górze z których można tylko odbierać połączenia,nic więcej- brak wyjścia, nic więcej a gdy ktoś dzwoni to niestety trzeba odkładać słuchawkę i prosić by zadzwonił ponownie, żeby ktoś na dole mógł odebrać. Centrala podpięta jest pod Tp. Nie mam do niej żadnego oprogramowania. Na tel systemowe mam przeznaczone 350zł szt a potrzebuje ich pięć. Orientuje się ktoś z kolegów czy będę musiał programować na nowo centrale?? Czy wystarczy tylko zaprogramować tel systemowe? Jeżeli macie jakieś schematy, oprogramowanie to bardzo proszę o pomoc javascript:emoticon(':cry:')

Pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 5646237
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Ale ta centrala jest przystosowana do aparatów analogowych
    cytat;
    l połączenia aparatów telefonicznych – linią dwużyłową (1 para);
    l aparaty abonenckie – zwykłe z tarczą numerową lub klawiaturą;
    l wybieranie – impulsowe/tonowe;
    l prąd w linii abonenta ok. 25 mA;
    zadne systemowe sie nie nadają.
    Potrzebne Ci są aparaty z funkcją flash ,żeby mozna było przełączać,
    albo trzeba umiejetnie "puknąć" w "widełki" tak żeby nie rozłączyć a ,żeby pojawił sie sygnał i wtedy mozna wybrać numer wew. do przełaczenia.
    Załączniki:
    • solo5P.pdf (901.55 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 5648368
    Zutket
    Poziom 36  
    Ocena: 1045
    Łukasz860 napisał:
    Witam! nic więcej a gdy ktoś dzwoni to niestety trzeba odkładać słuchawkę i prosić by zadzwonił ponownie, żeby ktoś na dole mógł odebrać. (':cry:')

Pozdrawiam :)

Witam.
    Na tej centrali każde połączenie przychodzące z „miasta” można przełączyć na dowolny aparat wewnętrzny za pomocą funkcji flash w aparatach telefonicznych. Warunek (flash w aparatach ustawić na 100ms).
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 5649498
    Łukasz860
    Poziom 2  
    Koledzy dzięki za poradę. Sprawdzę to w weekend. Pozdrawiam
  • #5 5908615
    dambonet
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    Warto też nadminić, że numeracja styków wewnętrzych to: 21, 22 ,23 ,24 ,25 - ten ostatni w konfiguracjach ustawianych za pomocą przełączników DP-Schwitch ma najwięcej uprawnień, ponadto warto pod styk 25 podłączyć aparat który może działać bez zasilania elektrycznego, ponieważ właśnie tam centrala przełącza linie miejską przy braku prądu.
REKLAMA