R-MIK napisał: Slicany CMT, z jak twierdzisz "z zasilaczem z tranformatora od żarówek" (choć nie wiem czy taki zasilacz ma 60...90V zmiennego) do dziś chodzą. Owszem, pala się zabezpieczenia po burzy (ale po to są). Zasilacze w każdym razie nie strzelają, w przeciwieństwie do "wszystko mającego i niezawodnego" PanaSłonika.
Takich bzdur jeszcze nie słyszałem. Niby jak strzelają? Z procy do ludzi na ulicy?
Poza tym Panasonic posiada wysokiej klasy przetwornice i szereg zabezpieczeń. Dodatkowo jak centrale kupisz w Polsce, to możesz ją uruchomić bez problemu w innym kraju, choćby nawet w Afryce. I na odwrót. Zasilacze strzelają... litości... bo pęknę ze śmiechu.
R-MIK napisał: Mam styczność z PanaSłonikami, Slicanami, Plantanami (to te ze współczesnych). I Slican jest z nich wszystkich najbardziej niezawodny i ma największe możliwości w tej samej klasie cenowej.
Niezawodny? Jasne a świstak siedzi i zawija... Slican to ma największe możliwości w psuciu się
Centrala SLICAN PMS08 - problem
W pewnym momencie centrala uszkodziła się w ten sposób że wszystkie numery wewnętrzne zaczęły dzwonić (...) centrala przestała w ogóle działać tylko po każdym włożeniu wtyczki do zasilania diody na panelu przedni zapalają sie w dowolnej konfiguracji, a czasami w ogóle
Slican CCA2720EU kłopot z zerowaniem buforu
Po zaczytaniu danych z centrali do programu taryfikatora, nie zeruje się bufor z danymi w centrali
Nic tylko esencja niezawodności według Slicana.