logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Minolta Di 250 - zacinanie papieru w DADF, jak rozwiązać problem?

xawier 21 Paź 2008 10:38 996 4
REKLAMA
  • #1 5653154
    xawier
    Poziom 29  
    Ocena: 70
    Witam, ostatnio zaczął utykać w DADF (RADF) papier. Kilka razy przy mnie mocno pogniótł oryginał klienta. Na co zwrócić uwagę. Co najczęściej może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Jak włorzę 5 kartek to na 100% którąś zagniecie w DADF. Bardzo rzadko jest ok.
    Proszę o sugestie - mam tylko jedną taką kserokopiarkę na serwisie i nie znam ich bolączek dobrze.
    Pozdrawiam

!
  • REKLAMA
  • #2 5653700
    cefram
    Poziom 31  
    Ocena: 92
    Witam

Pytanie zasadnicze to gdzie zagniata - przy pobieraniu, wejsciu, wyjsciu ?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 5653818
    xawier
    Poziom 29  
    Zagniata przy pobraniu " na zakręcie" dość mocno a czasem pójdzie ok.
  • REKLAMA
  • #4 5654086
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 834
    Srawdź folie które prowadzą kartkę po pobraniu. Czasem lubią się podwinąć lub wyszczerbić i problemy gotowe. Kolejna rzecz, to wyczyść wałki prowadzące kartkę i folia na wyprowadzeniu kartki pod taśmę. Na końcu są 3 cienkie "wąsy"i lubią się zawinąć. Warto zwrócić uwagę na szybę oryginału, czasem w kopiarkach o dużym przebiegu kartka klei się do szyby i są problemy z jej przesuwaniem. Pomaga wymiana szyby lub na szybko przepolerowanie jej odrobiną oleju silikonowego. Koniecznie wyczyść rolki na obrocie kartki i sprawdź wszystkie foliowe prowadnice po drugiej stronie... ufff! książkę by można o tym podajniku napisać :) ! Już nie raz mi dokopały :) !

C.
  • #5 5655306
    xawier
    Poziom 29  
    Dzięki - sprawdzę to wszystko.
REKLAMA