logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór piekarnika do 4000 PLN - jakie modele polecacie?

uxo 25 Paź 2008 14:29 15916 16
REKLAMA
  • #1 5666328
    uxo
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Proszę o radę przy zakupie piekarnika. Proszę o jakieś propozycje. Cena generalnie do 4 000 PLN.
  • REKLAMA
  • #2 5667308
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 5668161
    uxo
    Poziom 11  
    skryn napisał:
    uxo napisał:
    Proszę o radę przy zakupie piekarnika. Proszę o jakieś propozycje. Cena generalnie do 4 000 PLN.

Ja uderzyłbym w wyższą półkę sprzętową, czyli MIELE... :D
    Np.
    http://www.ceneo.pl/1380495

Strona domowa:
    http://www.miele.pl/i.php?i=8

Dzięki,
    Słyszałem jednak opinie, że MIELE jest przereklamowane. Nie wiem ile w tym prawdy.
  • REKLAMA
  • #4 5668481
    novik21
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Moje typy to Bosch , Siemens lub może zupełnie mało znana marka z dziedziny grzejnictwa SAMSUNG . Fantastyczny sprzęt z ogromem nowinek Technicznych .

A co do Miele to Było jest i będzie drogie ale czy rewelacyjne ????
  • #5 5669179
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 5914433
    Jan_Werbinski
    Poziom 33  
    Ocena: 671
    Siemens 650511. Ma pirolizę, ładny wygląd, funkcji nieco więcej niż potrzeba. 1450 zł. To najtańszy piekarnik renomowanej firmy z pirolitycznym oczyszczaniem.
  • #7 5915845
    koly
    Poziom 2  
    A jakie ma prowadnice? Drabinkowe czy teleskopowe.
  • REKLAMA
  • #8 5915887
    maciejesiuaga
    Poziom 15  
    Ocena: 78
    jako Polak i mechanik agd proponuje nasze wyroby niczym nie rózniace sie od zagranicznych tylko problem z badziewiem z zagranicy dlaczego nie szanujemy naszych wyrobów tanie ekonomiczne mastercook,amica super sprzęt dorabiajmy dalej innych a my zejdziemy na psy
  • #9 5916412
    Jan_Werbinski
    Poziom 33  
    Ocena: 671
    Zwykłe wgłębienia w blasze. Piroliza wyklucza prowadnice. Są modele z prowadnicami, ale należy je wykręcać przed czyszczeniem. Porównałem sobie w sklepie obydwa rodzaje i teleskopy to zwykły bajer. Za to nie cierpię czyścić, więc piroliza jest chyba lepsza.

A co do kupowania polskich produktów, to jakieś nieporozumienie. Siemens Bosch produkują wiele towarów w Polsce i nie widzę tutaj sensu robić sobie kuku przez kupowanie piekarnika polskiego producenta, w którym w nocy potrafią się samoistnie rozlecieć hartowane szklane drzwi (szukaj na pewnym innym forum zdjęć), a producent odmawia wymiany gwarancyjnej.
  • REKLAMA
  • #10 7055716
    alef
    Poziom 11  
    troche odgrzeje temat...

spotkal sie ktos z piekarnikiem Samsunga BT65TDBCT?
    podboa mi sie jego wielofunkcyjnosc i wyglad ale nie jestem w 100% przekonany do marki ;-/

ewentualnie moze ktos bylby w stanie doradzic i polecic cos innego?

myslalem zeby go skompletowac z plyta indukcyjna Samsunga CTI613GIN
  • #11 7058162
    popey111
    Poziom 21  
    Ocena: 73
    Sprzęt ok, zwłaszcza piekarnik. Płyta standardowa bez rarytasów ale też w porządku.
  • #12 7060912
    TomekCarlos
    Poziom 26  
    Ocena: 585
    Co do kupowania polskich produktów, to ostatni raz kupiłem kuchnię gazową Mastercook. Więcej już nie kupię. Tak jak pierwsza wytrzymała 10 lat i jest jeszcze w bdb stanie, tak w następnej już po miesiącu zaczęły rdzewieć korony palników.
  • #13 7066432
    alef
    Poziom 11  
    @popey111

a mialbys jakis pomysl na alternatywe dla tej plyty? przyznam ze spodobala mi sie ta strefa any dish i wlasciwie dlatego sie na nia nastawilem

pzdr
  • #14 7069047
    popey111
    Poziom 21  
    Ocena: 73
    alef napisał:
    @popey111

a mialbys jakis pomysl na alternatywe dla tej plyty? przyznam ze spodobala mi sie ta strefa any dish i wlasciwie dlatego sie na nia nastawilem

pzdr

Mastercook ma podobną albo electrolux ehd68210, albo nowe modele amici z serii INARI
    O amice masz tu fajny tekścik
  • #15 7069143
    alef
    Poziom 11  
    ta Amica calkiem przyjemna...ale wymiar chyba mnie nie pusci...16 mm wieksza niz mam miejsca :| takze chyba zostane przy samsungu

jeszcze raz dzieki za podpowiedzi
  • #16 8732624
    lanolina
    Poziom 11  
    Amica zdecydowanie najtaniej i tak prawdę mówiąc z tych tańszych marek to właśnie ta ma raczej najmniej zawodny sprzęt. Wydaje sie nie tak dużo kasy, a w zasadzie służy to tyle samo, co droższe odpowiedniki. Jeżeli komuś zależy na oszczędności, to jak najbardziej w to warto zainwestować.
  • #17 8733333
    JohnnyBlaze
    Poziom 15  
    Ocena: 28
    Ładne wykopalisko:)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru piekarnika do 4000 PLN. Wskazywano na markę Miele jako sprzęt z wyższej półki, choć pojawiły się opinie o jej przereklamowaniu i wysokiej cenie. Alternatywnie polecano marki Bosch, Siemens oraz Samsunga, który oferuje nowoczesne rozwiązania techniczne. Model Siemens 650511 wyróżnia się funkcją pirolizy i atrakcyjną ceną około 1450 zł, jednak piroliza wyklucza stosowanie teleskopowych prowadnic, które trzeba demontować przed czyszczeniem. W dyskusji pojawiły się także polskie marki Mastercook i Amica, które są oceniane jako ekonomiczne i stosunkowo niezawodne, choć zdarzają się problemy z trwałością, np. rdzewienie elementów. Samsung BT65TDBCT został oceniony pozytywnie pod względem wielofunkcyjności i designu, a do kompletu rozważano płytę indukcyjną Samsung CTI613GIN. Wskazano również na modele Electrolux EHD68210 oraz nowe Amica z serii INARI jako alternatywy dla polskich produktów. Ogólnie dyskusja podkreślała kompromis między ceną, funkcjonalnością (np. piroliza, prowadnice teleskopowe) i trwałością sprzętu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA