logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daytek 1731D - przegrzewanie się BUH i próbkowanie, co dalej?

grzesikol 13 Mar 2004 00:57 1183 3
REKLAMA
  • #1 544999
    grzesikol
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Witam !!! Mam problem z w-w monitorem mianowicie grzeje sie BUH trwa to około kilku sekund poczym wpada w próbkowanie jeden taki polecił żeby wyciągnąć tranzystor i między EC wsadzić żarówe 60W no i jest Ok tj. świeci, po wielu konsultacjach w końcu wymieniłem Trafopow.( bo każdy mówił że ew. ma zwarcie) i jest dokładnie taki sam efekt ręce mi opadają co robić ludzie !! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
  • REKLAMA
  • #2 545141
    chcz
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Grzanie może być w wyniku złego sterowania w/w tranzystora.Sprawdź również napięcie zasilające.
  • REKLAMA
  • #3 548100
    Wlosek
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    Czesto elektrolit w zasilaniu trafka sterujacego BU
  • #4 548344
    grzesikol
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Elektrolit to 22/100V wymieniony, w momencie kiedy wyciagam BU.. i wstawiam żarówe 60w to mam na niej (B+ trafa) napiecie 118V i monito achowuje sie "normalnie" tj. startuje, ale jesli wsadze tranzystor powoduje to spadek napiecie do ok.45V jak sprawdzić dokl. co moze byc, moze jakies tricki nie mam oscylokopu wiec nie sprawdze se dokladnie co i jak ...PILNE !! acha nie moge pomierzyc czego kolwiek na wlaczonym tranzystorze dluzej jak 4-5 sekund bo sie przegrzewa i SZLAG Go trafia co za tym idzie 11zł w plecy :cry:
REKLAMA