logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak działa elektromagnes przy pompie w Lublinie?

Artwin 13 Mar 2004 09:54 3563 4
REKLAMA
  • #1 545243
    Artwin
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Przy pompie jest elektromagnes włączania i wyłączania siłownika chyba z jakimsik przekażnikiem .Może ktoś wie jak to działa ????
  • REKLAMA
  • #2 545841
    wloc
    Poziom 34  
    Ocena: 528
    Popodaniu napiecia silownikjest wypychany i otwiera zawor sa dwa modele sdilownikow starsze mialy jedan plus na stale a drugi po zaplonie w nowych musisz obydwa przewody zewrzec ipodlaczyc po stacyjce
  • REKLAMA
  • #3 546961
    teges

Poziom 21  
    Ocena: 96
    Wlock akurat jest odwrotnie po podaniu napięcia siłownik jest wciągany dżwignia pompy opada w dół i można uruchomić samochód a po wyłączeniu stacyjki sprężyna siłownika wypycha grzybek do góry wraz z dżwignią pompy i silnik automatycznie gaśnie.
    Konto firmowe:
    auto naprawa
    Rzemieślnicza21, Płońsk, 09-100 | Tel.: 608XXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #4 547374
    Artwin
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Ja też zwarłemte dwa przewody,ale wy wiecie o co mi chodzi????Dlaczego i jek to działa.Skoro odwrócę kolejność podawania napięcia i siłownik ani drgnie.A następna sprawa to jeden plus mam po stacyjce a drugi pokazuje się w czasie kręcenia rozrusznikiem. 8O
  • #5 547576
    teges

Poziom 21  
    Ocena: 96
    Tych siłowników było kilka rodzaji i klilku producentów. Były siłowniki jedno przewodowe dwu i trzy przewodowe.Jeżeli masz siłownik jednoprzewodowy to na ten przewód podajesz plus po stacyjce masę ma z obudowy i po przekręceniu kluczyka od razu łapie i trzyma. Jeżeli siłownik ma dwa przewody to ma dwa uzwojenia jedno - plus po stacyjce jako podtrzymanie, drugie-plus z rozrusznika wciągnięcie rdzenia siłownika.Masa z obudowy.No i z trzema przewodami to samo z zasilaniem atrzeci kabel to masa którą trzeba przykręcić na obudowę pod śrubę mocującą siłownik.
    Konto firmowe:
    auto naprawa
    Rzemieślnicza21, Płońsk, 09-100 | Tel.: 608XXXXXX (Pokaż)
REKLAMA