logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Złącze dysku IDE z przejściówką SATA i dodatkowy dysk

Karakan123 03 Lis 2008 14:29 1770 2
REKLAMA
  • #1 5696788
    Karakan123
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Posiadam płytę główną MSI 645 Ultra i jest ona wyposażoną w dwa złącza IDE do których podłączone są na pierwszym złączu Nagrywarka DVD i dysk twardy natomiast na drugim złączu mam dysk sata podłączony za pomocą adaptera IDE-SATA ten adapter nie ma wyjścia Ata dodatkowego tak więc mogę do niego podpiąć tylko jeden dysk sata a jak wiadomo do tego portu można podłączyć dwa dyski Ata i tu moje pytanie bo chciałbym podpiąć jeszcze jeden dysk Ata, ale adapter mi to uniemożliwia może jest jakiś sposób na ominięcie tego problemu :?:
  • REKLAMA
  • #2 5696880
    ToMciO88
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Proponuje przejściówkę pod PCI gdzie są 3 porty SATA i jeden ATA :) Sam taką niedawno zakupiłem na allegro.
    Pozdrawiam
  • #3 6470022
    Karakan123
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Problem rozwiązany zakupiłem kontroler Sata - Ata na PCI co dało mi możliwość podłączenia większej ilości napędów trzeba jednak pamiętać, że przy starszych modelach płyt kontroler był wyposażony w dodatkowy własny bios inaczej może pojawić się problem jeśli będziemy chcieli włączyć botowanie z jednego z dysków podłączonych do kontrolera.
REKLAMA