Witam,
dość sporo się naczytałem tutaj o nagłośnieniu na dyskoteki szkolne i przynajmniej spadł mi kamień z serca dzięki życzliwym postom.
Zgłaszałem się z problemem nagłośnienia na małą dyskotekę szkolną (sala jest dość mała, stołówka szkolna) już na innych forach, jednak oni wyjeżdżali mi ze sprzętami za 15k złotych, a tutaj już zauważyłem,że parę osób się zna i za rozsądną cenę można wykombinować coś całkiem dobrego.
Schemat:
Komp -> Wzmacniacz -> *tutaj musicie mi pomóż, myślałem o jakimś średnim subie , i 2-4 innych głośnikach* - tylko,że ja chcę to jakoś ogarnąć,dlatego szukam pomocy.
Oczywiście moc głośników w waszych propozycjach!
Jeżeli oczywiście powyższy schemat jest poprawny to podaję info:
Sala: 9x15x5m
Ilość osób: 100-150max (zresztą wiadomo jak z frekwencją)
Budżet: 1,5k PLN (oczywiście chciałbym coś za rozsądną cenę,bo to nie Qlimax)
Cel: Trochę basu, głośne ładne brzmienie do tańca jak i do totalnej wixy heheh
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
dość sporo się naczytałem tutaj o nagłośnieniu na dyskoteki szkolne i przynajmniej spadł mi kamień z serca dzięki życzliwym postom.
Zgłaszałem się z problemem nagłośnienia na małą dyskotekę szkolną (sala jest dość mała, stołówka szkolna) już na innych forach, jednak oni wyjeżdżali mi ze sprzętami za 15k złotych, a tutaj już zauważyłem,że parę osób się zna i za rozsądną cenę można wykombinować coś całkiem dobrego.
Schemat:
Komp -> Wzmacniacz -> *tutaj musicie mi pomóż, myślałem o jakimś średnim subie , i 2-4 innych głośnikach* - tylko,że ja chcę to jakoś ogarnąć,dlatego szukam pomocy.
Oczywiście moc głośników w waszych propozycjach!
Jeżeli oczywiście powyższy schemat jest poprawny to podaję info:
Sala: 9x15x5m
Ilość osób: 100-150max (zresztą wiadomo jak z frekwencją)
Budżet: 1,5k PLN (oczywiście chciałbym coś za rozsądną cenę,bo to nie Qlimax)
Cel: Trochę basu, głośne ładne brzmienie do tańca jak i do totalnej wixy heheh
Z góry dziękuję i pozdrawiam,