Witam, zostałem poproszony wychowawcę internatu o skompletowanie sprzętu na dyskoteki, w naszej świetlicy, ma ona ok 60mkw i jakieś 3,5m wysokości. Na samym początku chciałem spytać, czy ten powermixer XMB-8A (numer aukcji 2669375441) nadaje się do czegoś? Bo miałem z nim styczność już w gimnazjum i wiem że na pewno na dużą sale Gimnastyczną to się nie nadaje, za to na holu szkoły jakoś sobie radził, a cena jest kusząca, i ma kamerę pogłosową, co własnie jest ważne dla mojego wychowawcy. Jako kolumny do tego chciałbym mu zaproponować Tonsil Zeus, gdyż na cały sprzęt będzie ok 3,5tys zł, a jeszcze trzeba kupić okablowanie itp. Drugą opcją byłaby końcówka mocy T-amp1050 plus mikser z kamerą pogłosową, tyle że w tym przypadku budżet zostanie przekroczony, a wszystko musi być nowe.
Do tej pory na tej sali grały kolumny LDM C-151 250w, tyle że napędzane domowym wzmacniaczem Sony o mocy 2x50w więc szału wielkiego to nie robiło. I tu kolejne pytanie czy Zeusy lepiej zagrają od tych LDM? Zeusy to kolumny bardziej domowe, więc i jakość była by lepsza niż estradowych kolumn, a ciężko dobre estrady w tej cenie kupić. Co o tym sądzicie ?
Do tej pory na tej sali grały kolumny LDM C-151 250w, tyle że napędzane domowym wzmacniaczem Sony o mocy 2x50w więc szału wielkiego to nie robiło. I tu kolejne pytanie czy Zeusy lepiej zagrają od tych LDM? Zeusy to kolumny bardziej domowe, więc i jakość była by lepsza niż estradowych kolumn, a ciężko dobre estrady w tej cenie kupić. Co o tym sądzicie ?