Na to pytanie nie odpowiem Ci jak to jest. Ze mną to jest tak że zawsze jeśli dzwoni do mnie producent automatyki to po rozmowie od razu wie że nie podłączał jej laik, chociaż zaledwie wiem jak ją podłączyć, odpalić i znam analogię działania. Z podłączaniem urządzeń jest tak że przeważnie powinien robić to ktoś kto jest przeszkolony do uruchamiania danego urządzenia, Ty możesz jedynie podbić poprawność połączenia, myślę że jeśli chodzi o pompę to nie powinno być problemu ale na gwarancję składa się nie tylko poprawność podłączenia elektrycznego ale i sposób montażu, środowisko w jakim pracuje urządzenie, sposób wykorzystania i korzystania, itd. Możesz potwierdzić tylko poprawność podłączenia elektrycznego i tylko tyle ponieważ jesteś tylko elektrykiem... Chociaż ja jestem automatykiem to praktycznie zawsze muszę sprawdzać i kontrolować poprawność instalacji współpracujących z moją automatyką, bo przeważnie jest tak że jeśli coś nie działa to automatyka wywala awarie albo błędy, więc od razu wołają automatyka a nie sprawdzają poprawności działania innych współpracujących instalacji ( np. kotłownia nie podaje ciepłej wody, moja automatyka wywala awarię o możliwości zamrożenia nagrzewnicy i wyłącza całą centralę, centrala nie działa z powodu kotłowni ale wołają mnie by usunąć awarię ) W przypadku pompy Ty ją podłączysz dobrze ale hydraulicy coś spieprzą, pompa pociągnie jakiś syf, spali się silnik to pierwsze podejrzenia na kogoś kto to podłączał... "pewnie coś źle podłączył i silnik padł"... Znam to z autopsji... "automatyk pewnie coś spieprzył, dlatego nie działa"
Pracując na własną rękę musisz brać pełną odpowiedzialność za to co robisz i bardzo często udowadniać że nie jesteś winien awarii urządzeń i przekonywać że dobrze podłączyłeś a nie działanie urządzenia nie jest Twoją winą... Z doświadczenia wiem że jeśli coś jest uszkodzone czy padnie w czasie gwarancji zawsze szuka się winnego, producent chce wytknąć błędy a montażysta musi udowodnić że ich nie popełnił...