logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór rejestratora na 4 kamery z LAN: KPD-604, CPD 560, Falcon DF0450?

dgpx 09 Lis 2008 11:40 2411 8
  • #1 5717799
    dgpx
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Witam Wszystkich,
    Zwracam się z prośbą o garść porad co wybrać, czym się kierować:

poszukuję rejestratora na 4 kamery z obsługą LAN. Chcialbym, aby rejestrator wysyłał w sieć podglą z kamer on-line a nagrywanie odbywało się z lepszą jakością niz to co jest wysyłane w sieć (łącze noestrada). Takie rejestratory planuję 3 więc dodatkowo chciałbym, aby była aplikacja multiklienta, aby można na jednej aplikacji ogladać obrazy z 3 różnych rejestratorów. Bez zbędnych wodotrysków.

Wertując net znalazłem 3 pozycje w moim zasięgu cenowym:
    1. KPD-604 PL firmy KPSec
    2. CPD 560 / AVC 760 firmy CPcam
    3. Falcon DF0450 LV firmy Falcon
    Kontaktowałem się z każdą z tych firm i każda z nich wychwala swój produkt że aż miło posluchać, więc jestem trochę "zakręcony".

Proszę o podpowiedź co Waszym zdaniem wybrać z zaprezentowanych tu urzadzeń. Jedynie co mnie zastanawia to wielozadniowość: triplex, duplex - o co chodzi z tą wielozadaniowością?

Z góry dziekuję za podpowiedzi
    dgpx
  • #2 5718104
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    nie wierze ze wychwalali avc 760,chyba niue ma tańszych ,Wazne co chcesz zobaczyć ,jeżęli obiekt stanowi 100% obrazu to np. ja w ten sposób na takim gówniannym avc nagrywam własne auto z bliska kamera KOBI z jasnym obiektywam , a druga -brame garazową 80%obrazu ------wtedy i tylko wtedy może wystarczyć .Druga sytuacja -gdy nie musisz wiedzieć ani kto ani co ,tylko widziec ruch był lub nie był .
  • #3 5718454
    dgpx
    Poziom 14  
    chwalą bo może im zalega :-))

Potrzebuję nagrywać obraz z kamer, które mają 520 TVL - kamerki juz wybrałem i sprawdziłem na monitorze. Pole obserwacji to pomieszczenia biurowe o wym. 4x3 wymagana duża szczegółowość obrazu.
  • #4 5718714
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    na tej stronie napad możesz zobaczyć obraz z kamer,Kamerka 520 lepszej nie trzeba -byle jasno było to jest ok jesli blisko to moze sie udać
  • #5 5719098
    dgpx
    Poziom 14  
    dzieki za zainteresowanie moim tematem - ale czy mógłbyś rzucic okiem na te rejestratory? Który z tych 3 (uwzględniając to co juz napisałem) ?
  • #7 5719350
    dgpx
    Poziom 14  
    Byłem na tej stronce i ogladałem sprzęt, hmm.. ta cena.... ale zaproponuję, zobaczyny co powie inwestor.
    Sorki że jestem monotematyczny, ale czy mógłbyś rzucić okiem na te rejestratorki z listy. Głównie chodzi mi o te wielozadaniowości. Jak juz pewnie zauważyłeś jestem początkujący w temacie. Może chociaż po parametrach.
  • #8 5742141
    Dean53
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Ja to bym wybrał dokładnie w kolejności którą podałeś. Choć teraz najnowsza wersja AVC-760 ma już MPEG we wszystkich trybach więc może nawet AVC-760 przed KPC. Jeśli ma być tak ekonomicznie to AVC wcale nie jest taki tragiczny jak go niektórzy opisują. Ważne abyś nie ustawiał kamer bardzo ogólnie (szeroko) tylko wybrał to co najbardziej interesujące i dał kamerkę odpowiednio blisko lub wymienił obiektyw na właściwą ogniskową.
    Jeśli zaś będziesz jednak decydował się na ten lepszy rejestrator (BCS-a) to myślę że warto wybrać ten http://rettpol.com.pl/Rejestrator_cyfrowy_BCS_404LN-817.html . To jednak inna klasa sprzętu.
  • #9 5743376
    mielcar
    Poziom 22  
    Ocena: 41
    Kolego dgpx - naprawdę polecam linki podane na priv - poczytaj, nie czekaj na gotowe recepty. Nikt z Kolegów, którzy Ci tu podpowiadają i doradzają nie widział Twojego obiektu. Sam musisz podjąć decyzję.
    Tak na marginesie - wyszukiwarka na tym forum to bardzo pomocna rzecz - i druga sprawa: czemu nie zatrudnisz fachowca? Oszczędzenie dzisiaj 100 złotych na takim systemie może zaowocować w przyszłości stratą 10 000 zł. NIESTETY.
    pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwany jest rejestrator na 4 kamery z obsługą LAN, umożliwiający podgląd online z kamer oraz nagrywanie w wyższej jakości niż przesyłany obraz w sieci (łącze noestrada). Wymagana jest także aplikacja multiklienta do jednoczesnego podglądu z trzech rejestratorów. Rozważane modele to KPD-604 firmy KPSec, CPD 560 / AVC 760 firmy CPcam oraz Falcon DF0450 LV firmy Falcon. Dyskusja podkreśla znaczenie kompresji H.264 dla jakości nagrań oraz konieczność dopasowania ustawień kamer i obiektywów do monitorowanego obiektu, aby uzyskać szczegółowy obraz, zwłaszcza przy kamerach o rozdzielczości 520 TVL. Wielozadaniowość (triplex, duplex) odnosi się do możliwości jednoczesnego podglądu, nagrywania i odtwarzania. Wskazano, że AVC-760 w najnowszej wersji obsługuje MPEG we wszystkich trybach, co może czynić go lepszym wyborem. Zwrócono uwagę na konieczność samodzielnej oceny potrzeb i ewentualne skonsultowanie się z fachowcem, aby uniknąć błędów inwestycyjnych. Alternatywnie zaproponowano rejestrator BCS 404LN-817 jako sprzęt wyższej klasy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA