logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens M35 - Bateria nie ładuje się mimo podłączenia do ładowarki

kstudio 16 Mar 2004 18:58 1184 4
  • #1 550654
    kstudio
    Poziom 2  
    Witam

Mam Siemensa m35 w ktorym po podlaczeniu do ladowarki normalnie pokazuje ze laduje... ale po odlaczeniu telefonu od ladowania bateria nic sie nie naladowala....

odrazu zaznaczam ze to nie wina ladowarki....

flashowalem go juz i dalej to samo...

co mam zrobic ? oczywscie mam stacje hot air i wszystkie potrzebne narzedzia
  • #2 550674
    Przemyslaw
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    Czy poza tym telefon jest 100% sprawny? Jesli sie wlozy baterie naladowana w innym telefonie czy dziala? Czy ta bateria laduje sie w innym telefonie? Jakie jest napiecie jalowe ladowania na skrajnych stykach baterii w telefonie po podlaczeniu ladowarki?
    Jesli dasz jakies konkrety to moze pomozemy.
  • #3 550827
    kstudio
    Poziom 2  
    witam

Bateria jest sprawna... na innym telefonie normalnie laduje...

Jesli chodzi o to napiecie na stykach... jak to sprawdzic ? i czym ?
  • #4 551083
    SKIN
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    moim zdaniem mogła pujść końcówka mocy!!!
  • #5 551333
    telesystem
    Poziom 22  
    Ocena: 59
    usterka typowa ale powodow jest kilka, spruboj troche recznie naladowac baterie i dopiero laduj ladowarka w telefonie i zobaczysz czy sie naladuje jest kilka elementow odpowiedzialnych za to bardzo czesto jest to problem odpowiednio ustawionych parametrow pracy czesci zasilania i calej kontroli nad tymi funkcjami, bardzo pomocny w tym przypadku jest program sensor - temat wielokrotnie poruszany w tym dziale, czesto jest winna ladowarka choc siemens nie jest wybredny w tej sprawie w porownaniu np z motorola, ale byly kiedys przypadki ze ladowarki w siemensach po pewnym okresie eksploatacji zmienialy swoje parametry (suche elektrolity i nie tylko) dotyczylo to najczesciej modeli c25. Wiec jak widzisz powodow jest wiele, poczytaj inne posty na temat siemensow moze cos znajdziesz lub pisz o postepach jakie poczyniles napewno ktos Ci pomoze.
    Michal
REKLAMA