logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens M35i nie ładuje nowej baterii – co sprawdzić w telefonie i ładowarce?

martrox 08 Gru 2006 20:39 1140 11
REKLAMA
  • #1 3309906
    martrox
    Poziom 12  
    Witam! mam telefon' siemens m35i ' który niechce się ładować . NA początku myślałem że to wina baterii , ale po zakupieniu nawej baterii aparat telefoniczny również nie ładował się.W tym wypatku zostaje mi tylko prosić was o pomoc ! Co mam zrobić? !!! POMOCY!!!
  • REKLAMA
  • #2 3311614
    majoralex
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam! ja miałem podobny problem z moim siemensem (ale C65). Pewnie sprawdziłeś ładowarke bo to można szybko bardzo zrobić i jeśli to nie to to pewnie jest uszkodzenie na płycie tel. W moim wypadku nazwali to uszkodzeniem ścieżek w wyniku dostania się substancji mineralnych czy jakoś tak. Dałem to do naprawy znajomemu serwisantowi i zapłaciłem jakieś 50 zł. A jeśli chodzi Ci żeby samemu to zrobić to akurat nie wiem ;) Powodzenia
  • #3 3312614
    Piotr735
    Poziom 12  
    Na początek sprawdz gniazdo. W siemensach często pada
  • REKLAMA
  • #4 3316965
    martrox
    Poziom 12  
    Piotr735 npisał: Na początek sprawdz gniazdo. W siemensach często pada No ale wjaki sposób,bo akurat niewiem?
  • #5 3317034
    kilupl
    Poziom 17  
    Miernik w dłoń i sprawdzasz przejścia po kolei...
  • #6 3568963
    martrox
    Poziom 12  
    takie gniazdo można dostac w sklepie elektronicznym czy z telefonami komórkowymi, czy gdzies ińdziej?
  • #7 3569750
    chief
    Poziom 22  
    Ocena: 40
    Telefon nie był zalany, na początek wyczyść styki gniazda i sprawdź bezpiecznik. Np. tutaj http://www.lumeamobila.ro/placi.php masz zdjęcia z opisami i posprawdzaj przejścia całego układu ładowania, zanim będziesz coś wymieniał.

chief
  • REKLAMA
  • #8 3571525
    martrox
    Poziom 12  
    Bardzo fajna strona - przyda sie dzięki

Dodano po 9 [minuty]:

wszystko by było ok. ale ja niestety nieznalazłem na tej stronie takiego modelu (m35i).
  • REKLAMA
  • #9 3572395
    chief
    Poziom 22  
    Ale masz C35, napisz czy juz coś posprawdzałeś i jaki efekt.
  • #10 3574225
    martrox
    Poziom 12  
    Słuchajcie mam pewien problem obudowa telefonu niechce sie otworzyć
  • #11 3574254
    chief
    Poziom 22  
    Bo ta obudowa jest na zatrzaskach a nie śrubach i jest otwierak do tych modeli siemensów ale bez niego też da się otworzyć, delikatnie podwarzając po bokach i najlepiej zacząć od góry telefonu.

chief
  • #12 3575216
    martrox
    Poziom 12  
    Prubowałem zapomocą płaskiego śrubokręta ale coś się psuje od tego obudowa i brzydko wygląda

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Siemens M35i nie ładuje się pomimo wymiany baterii. Zaleca się sprawdzenie ładowarki oraz gniazda ładowania, które w modelach Siemens często ulega uszkodzeniu. Można to zrobić miernikiem, kontrolując przejścia i styki. Warto również wyczyścić styki gniazda i sprawdzić bezpiecznik w układzie ładowania. Uszkodzenia mogą wynikać z uszkodzenia ścieżek na płycie głównej, np. przez działanie substancji mineralnych. Obudowa telefonu jest na zatrzaskach i można ją otworzyć delikatnie podważając boki, najlepiej od góry, choć należy uważać, aby nie uszkodzić obudowy. Dla dokładniejszej diagnostyki pomocne mogą być schematy i zdjęcia układów ładowania dostępne na stronach serwisowych, choć model M35i może nie być tam bezpośrednio opisany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA