Witam tv trafił do mnie z jasnym tłem w odcieniu żółtym z jasnym pionowym pasem na środku ekranu i z powrotami. Znalazłem zwarcie w szynie zasilania wzmacniaczy wizyjnych i spalony bezpiecznik. Uszkodzony był TDA6111 w torze r. Po wymianie tv pracował 2 miesiące i ten sam objaw tylko tda6111 uszkodził się w torze g. Po wymianie pracuje tylko po około 8 minutach obraz na chwile zanika i pojawia się jasne tło z powrotami i po czasie zanika coraz częściej. Wymieniłem wszystkie TDA6111 elki przy nich. Wszystkie połaczenia przy trafie poprawione bo wyczytałem że pękają przelotki. Napięcia w chwili zaniku obrazu maleją nie do zera bo obraz wchodzi po około 1s. Napięcia maleją już przy wyjściu przetwornicy mierzone były szyny 160 V , 60 v , 12v . Elki w lini i przetworniy wymienione. W szynie 200v też maleje-oczywiste. Masa lutów i połączen poprawiona. Nie wiem czy to wina trafopowielacza kineskopu czy najbardziej prawdopodobne układu przetwornicy już sam nie wiem gdzie szukać , Proszę o podpowiedzi. Dziekuje.