logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[e39] Czujnik temperatury wyjęty a temperature wskazuje-cuda

W_LESZEK 24 Lis 2008 20:09 2922 2
REKLAMA
  • #1 5778757
    W_LESZEK
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    1. Mam problem z czujnikiem temperatury, po dużych opadach deszczu zaczął wskazywać temperaturę 49,5 st a było z 4 st C. Wyciągnołem sprawdziłem połączenia podłączyłem ponownie i wskazania były poprawane przez 5 min następnie znów temperatura rosła. W konsekwencji aby system odpalał Webasto uciołem jeden przewód od czujnika, wtedy komputer wskazywał -40 st. Po 24 godzinach komputer zaczął wskazywać już -18 st a później -22, choć jak kable nie są podłączone to wskazania powiny być na -40 st.
    2. Czy ktoś wie jaki moduł tym steruje i czy można podłączyć nową wiązkę do czujnika i gdzie.
    3. Może ktoś przerabiał podobne sytuacje, sam juz zamówiłem nowy czujnik ale dziś już sądzę że sprawa jest bardziej skomplikowana.
    4. Proszę o opinie
  • REKLAMA
  • #2 5779091
    strzalaaa
    Poziom 17  
    Ocena: 110
    Załóż nowy czujnik i tak sobie pojeździj, samo sie ustabilizuje, nic nie kombinuj. Sam mam E39 i nieraz wyciągałem licznik, a po włożeniu takie cuda sie właśnie działy
  • #3 5794293
    W_LESZEK
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Czy ktoś wie gdzie jest podpięta wiązka od czujnika temperatury, chciałem zamienić te przewody na inne i nie wiem gdzie się najlepiej podpiąć ?
REKLAMA