logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

<<<<< JAK ZMIENIC w RADIU JEZYK NA POLSKI>

206cc 19 Mar 2004 19:15 7002 4
REKLAMA
  • #1 555712
    206cc
    Poziom 16  
    Ocena: 51
    Witam jest to orginalne Radio opla VDO wyswietlacz mam w kosoli i wszystkie informacje sa w inym jezyku. Dodam ze w menu jest zmiana jezyków ale niema w nim POLSKIEGO jest nawet Ruski eheh z góry dzieki za. Czy trzeba wymieniac jakis moduł czy wystarczy ze sie podłaczy do kompa i wgra nowe oprogramowanie z góry dzieki za odp
  • REKLAMA
  • #2 555914
    edziu
    Poziom 29  
    Ocena: 180
    menu polskiego w VDO jeszcze nie spotkałem i z czego mi wiadomo to rzeby wgrać polskie menu narpiew musisz posiadać zawartość procesora z polskim menu
  • REKLAMA
  • #3 556156
    206cc
    Poziom 16  
    Ocena: 51
    witam ale chodzi mi tez oto ze komputer w samochodzie wyswietla rózne komunikaty i wyswietla je w innym jezyku niz polski < w menu jest pare jezyków obcych ale niema polskiego> skoro sa inne to chyba i polski tez moze byc
  • REKLAMA
  • #4 556185
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Teoretycznie mozna ale nie jest to takie proste.Trzeba by wypruć kawałek pamięci, niewykluczone ze z jakiegoś procka. I jeśli napisy były by widoczne w ASCII to łatwo można by podstawić polskie słowa (oczywiście bez typowo polskich liter) uważając na długość słowa. A potem zapisać tym tą pamięci. Sposób ma szanse się sprawdzić pod warunkiem ze ta pamięć nie ma sum kontrolnych. W pozostałych przypadkach trzeba będzie przeanalizować program procesora który je wyświetla a to juz nie jest prosta sprawa. Wątpię by był jakiś prosty upgrade kabelkiem jak w to jest w GSM.

SławeK
  • #5 556581
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1323
    Może nie jest tak źle - to chyba navi do Opla (nie podałeś symbolu i teraz będzie gdybanie). Czyli jak to nawi (NCDR2011) to ma pamięć FLASH i język będzie dostępny na polskiej mapie lub też będzie można go wgrać przez diag ale to tylko mi na serwis wygląda i to bardzo dobry a nie na zwykłego magika.
    Można samemu zgrać flasha i napisać sobie samemu język jak to kiedyś ktoś zrobił do fonika Nokia 8110 (banan).
REKLAMA