Witam!
Mam golfa 1.9 TDI PD 116 KM.
Od początku jak go kupiłem wolno wchodzi na obroty a przy prędkości ok 180km/h ma lekko ponad 3 tysiące obrotów i to jest już koniec więcej nie pójdzie a widziałem filmiki na których takie same modele idą ponad 220km/h.
U kolegi w golfie IV 90KM jak nacisnę na pedał gazu od razu wskakuje na wysokie obroty a u mnie muszę długo potrzymać gaz zanim osiągnie maksimum.
Bardzo proszę o POMOC co może być tego przyczyną?
Jest to dosyć uciążliwe ponieważ zdarzyło mi się,że musiałem w awaryjnej sytuacji przycisnąć na 2 biegu a on zareagował dopiero po czasie co mogło się źle skończyć.
Autko było sprawdzane Vagiem i nie pokazał błędów
Dodano po 13 [minuty]:
Autko jest z 2003r przbieg 180000km.
Nie dymi oraz lekko pali.
Z miejsca wolno wchodzi na obroty lecz po krótkim czasie dostaje jakby kopa.
Proszę o pomoc
Dodano po 1 [minuty]:
Skrzynia 6 biegowa
Mam golfa 1.9 TDI PD 116 KM.
Od początku jak go kupiłem wolno wchodzi na obroty a przy prędkości ok 180km/h ma lekko ponad 3 tysiące obrotów i to jest już koniec więcej nie pójdzie a widziałem filmiki na których takie same modele idą ponad 220km/h.
U kolegi w golfie IV 90KM jak nacisnę na pedał gazu od razu wskakuje na wysokie obroty a u mnie muszę długo potrzymać gaz zanim osiągnie maksimum.
Bardzo proszę o POMOC co może być tego przyczyną?
Jest to dosyć uciążliwe ponieważ zdarzyło mi się,że musiałem w awaryjnej sytuacji przycisnąć na 2 biegu a on zareagował dopiero po czasie co mogło się źle skończyć.
Autko było sprawdzane Vagiem i nie pokazał błędów
Dodano po 13 [minuty]:
Autko jest z 2003r przbieg 180000km.
Nie dymi oraz lekko pali.
Z miejsca wolno wchodzi na obroty lecz po krótkim czasie dostaje jakby kopa.
Proszę o pomoc
Dodano po 1 [minuty]:
Skrzynia 6 biegowa