logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Magnetowid Sony SLV-E 720 EN - brak dźwięku i problem z szufladą, komunikat 311Ac

doc67 20 Mar 2004 15:19 2115 5
REKLAMA
  • #1 556703
    doc67
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam problem jakiś czas temu (około pół roku temu ) mój magnetowid nie miał dżwięku , ani z kasety ani zinnych źródeł ,nie pracował dekoder Nicam pomimo emisji TVP W tymże systemie.Z braku czasu odłożyłem go na półkę nieposkręcanego z powypinanymi złączami.
    Postanowiłem zabrać się ponownie za naprawę w/w i pojawił się dodatkowy problem : Po złożeniu i załączeniu magnetowid zassał szufladę i na tym koniec.Szuflada nie chce wyjechać z powrotem.utknęła tam na amen i na wyświetlaczu mam komunikat 311Ac (czasem 3117c).
    Po ręcznym wysunięciu ten sam efekt.Szuflada samoczynnie wjeżdża i na tym koniec.Koledzy bardzo proszę o pomoc. Może magnetowid utracił zawartośc pamięci ? Już sam nie wiem, nie mam też serwisówki od w/w.
    Może trzeba ustawić parametry w trybie serwisowym ?
  • REKLAMA
  • #2 557670
    doc67
    Poziom 11  
    Sprawdziłem napięcia i tętnienia OK.
    Może ktoś ma wsad do eproma może się rozprogramował ?
  • REKLAMA
  • #3 558464
    MORTEM
    Specjalista techniki DVD
    Ocena: 194
    Na pewno dobrze napisałeś model magnetowidu?
  • REKLAMA
  • #4 558478
    markusk
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    Sprawdż po kolei czy dobrze złożyłeś ten magnetowid. Miałem podobną sytuację z wieżą, przy łączeniu złącza ugieła się jedna nóżka i wieża dostawała "bzika"
  • REKLAMA
  • #5 558505
    doc67
    Poziom 11  
    dokładnie spisałem model magnetowidu . Jest to model magnetowidu który zakupiłem w polsce w autoryzowanym sklepie Sony w 1998 lub 1999 roku dokładnie nie pamiętam .
    Sprawdziłem również wszystkie połączenia wielokrotnie i są OK.
    Magnetowid zwariował i nie bardzo wiem za co dalej się zabrać :(
    Z postów dotyczących innych magnetowidów podejrzewam że może należałoby poustawiać bity w menu serwisowym (rozprogramował się ?) ale nie wiem jak wejść w w/w tryb.
  • #6 589091
    doc67
    Poziom 11  
    Może ktoś spotkał się z takim uszkodzeniem-proszę o pomoc
REKLAMA