logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3 nie ładuje, brak reakcji na ładowarkę – bateria czy układ U900?

kamo131 29 Lis 2008 18:35 1741 7
REKLAMA
  • #1 5798043
    kamo131
    Poziom 15  
    Witam! Znajomy dal mi do sprawdzenia swoja V3, ktora nie laduje. Po podlaczeniu ladowarki zero reakcji... Wczesniej bylo wszystko ok i nagle nie chciala sie naladowac. Sprawdzalem napiecie na baterii, lecz nie dalo sie zmierzyc. wina baterii?? jezeli nie to wymienic U900? Z gory dzieki
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5798257
    kamo131
    Poziom 15  
    Tak, ale tamte posty nie wyjasniaja mi wszystkiego, moj telefon nie byl zalany. Po podaniu odnosnika wystarczylo napisac, ze mam racje albo nie i wszystko. Bez sensu sa wypowiedzi typu: od czego sa google, albo temat byl juz poruszany. Zadalem konkretne pytanie i czekam na konkretna odp...
  • REKLAMA
  • #4 5798273
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 165
    A skad wiesz ze twoj telefon nie byl zalany ??
    zanim go nie rozbierzesz i nie zobaczysc sie nie przekonasz.
    Wymien port od ladowania i powinno byc ok.
    Moze w zlaczu masz powykrzywiane piny i niema styku.
    Sam tez wnies cos do tematu
  • REKLAMA
  • #5 5798576
    kamo131
    Poziom 15  
    brak zasniedzialych stykow oraz pelno kurzu. nie ma mowy o zalaniu. skoro port ladowania to sprobuje i tak. zastanawia mnie fakt tego, iz gdy mierzylem napiecie na pinach raz wystapilo, a potem to juz klapa... mowi to cos kolegom?
    Przepraszam za charakter poprzedniej wypowiedzi. Jestem poczatkujacy i fajnie byloby gdyby ktos pomogl....
  • #6 5798672
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 116
    Pomierz według rysunku.
    Załączniki:
    • Motorola V3 nie ładuje, brak reakcji na ładowarkę – bateria czy układ U900? v3i no charging.jpg (87.57 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 5798702
    kamo131
    Poziom 15  
    Nie ma napiecia 2.8V na tych pinach. Rozumiem, ze to 100% wina tego ukladu? jesli tak, to gdzie moge go dostac i jaki mniej wiecej koszt?
  • Pomocny post
    #8 5798847
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 165
    Najlepiej wyciagnac go z jakiegos uszkodzonego telefonu z typowego zlomy/szrotu

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Motorola V3, który przestał się ładować – po podłączeniu ładowarki nie ma żadnej reakcji. Pomiar napięcia na baterii jest niemożliwy lub niestabilny, co sugeruje uszkodzenie. Dyskusja wskazuje na potencjalne przyczyny: uszkodzony port ładowania (np. wygięte piny w złączu) lub uszkodzony układ U900 odpowiedzialny za ładowanie. Brak śladów zalania i korozji na stykach eliminuje uszkodzenia wynikające z wilgoci. Zalecane jest rozebranie telefonu i sprawdzenie portu ładowania, a w przypadku potwierdzenia uszkodzenia układu U900 – jego wymiana. Układ U900 można pozyskać z uszkodzonych telefonów lub z serwisów oferujących części zamienne. Pomiar napięcia 2,8 V na pinach ładowania jest kluczowy do diagnozy, a jego brak wskazuje na uszkodzenie układu ładowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA