logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon 7161 - Jak wyczyścić optykę wewnętrzną, by uniknąć szarości w kopiach?

primary 21 Mar 2004 14:32 1968 5
REKLAMA
  • #1 557899
    primary
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    witam
    montuje 7161 u klienta zgodnie z procedura jest ok ale tylko w trybie pracy automatycznej ekspozycji, natomiast po wylaczeniu automatu musze przejechac suwakiem na maxa w lewo dopiero znika mocna szarosc, wrecz czern. To samo mam po konserwacji, nawet regulacja w trybie serwisowym biasem czy ustawianie jej do testera malo pomaga.
    Zaznaczam ze kopiarki ktore obsluguje maja przebiegi 10-40 tys i w kazej mam ten objaw. Jak sie dostac szybko do optyki wenetrznej zeby ja wyczyscic??
    Moze ten typ tak ma :D
  • REKLAMA
  • #2 632168
    pointp
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    NP7161 są trudniejsze, jak noworodki. Pytanie, regulacja w modzie użytkownika (12) też nic nie dała? Mam tych kopiarek naście i każdy problem mnie interesuje, chętnie popracuję nad tym.
  • REKLAMA
  • #3 634657
    Goshky
    Poziom 20  
    Ocena: 31
    A nie znaleźli byście przypadkiem serwisówki do tego sprzętu. Ostatnio w firmie w której serwisuje kilka Sharpów dostali taką maszynę nową ale bez serwisu i babka mnie przyatakowała żeby ją uruchomić i później serwisować. Niestety w Canonie jestem lajkonik ale widziało się przez lata różne dziwadła, zainstalowałem bez problemów, kopie piękne ale jak piszecie, że to może byc kłopotliwy model to nie chciałbym dać ciała przy okazji kolejnych wizyt.

Byłbym wdzięczny za manual mam wiele innych.
  • REKLAMA
  • #4 634944
    pointp
    Poziom 13  
    Nie powiedziałem, że jest to kłopotliwy model, ale nowy i inny niż poprzednie - na kilkanaście sztuk tylko z jedną miałem problemy, ale dzięki obsłudze (a serwisuję je już ponad rok),. Samo instalowanie kopiarki - uruchamianie zespołu OPC, wymaga znajomości kodów. Serwisowanie, w zasadzie oparte jest na ogólnych zasadach i nie jest kłopotliwe (wiadomości z poziomu około 100 tys. kopii). Zespół bębna, tak jak w wielu innych modelach, co pewna ilość kopii wymaga regulacji AE - sposób jest podany w instrukcji obsługi/ moda użytkownika (funkcja U12, dość szeroki zakres regulacji). Jeśli potrzebne inne informacje - jestem, w miarę umiejętności, do dyspozycji. Pozdrowienia.
  • REKLAMA
  • #5 634949
    pointp
    Poziom 13  
    Nie powiedziałem, że jest to kłopotliwy model, ale nowy i inny niż poprzednie - na kilkanaście sztuk tylko z jedną miałem problemy, ale dzięki obsłudze (a serwisuję je już ponad rok),. Samo instalowanie kopiarki - uruchamianie zespołu OPC, wymaga znajomości kodów. Serwisowanie, w zasadzie oparte jest na ogólnych zasadach i nie jest kłopotliwe (wiadomości z poziomu około 100 tys. kopii). Zespół bębna, tak jak w wielu innych modelach, co pewna ilość kopii wymaga regulacji AE - sposób jest podany w instrukcji obsługi/ moda użytkownika (funkcja U12, dość szeroki zakres regulacji). Jeśli potrzebne inne informacje - jestem, w miarę umiejętności, do dyspozycji. Pozdrowienia.
  • #6 635030
    Goshky
    Poziom 20  
    Ocena: 31
    Dzięki. No to będę musiał skombinować chociaż instrukcję obsługi bo lubię być przygotowany.
REKLAMA